Нд, 2024-04-28, 13:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
Після Перемоги - українці відповіли, які органи центральної влади хотіли б змінити
Інші останні Політичні новини

За даними опитування КМІС, найбільший запит на оновлення стосується Верховної ради - 69% респондентів хотіли б змінити парламент після перемоги. Далі йде уряд - його хотіли б змінити 47% респондентів. Найменше респондентів - 23% - хотіли б змінити після перемоги президента.

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, Україна є яскравим прикладом «ефекту гуртування довкола прапора».

«Хоча підтримка дій центральної влади поступово знижувалася перед початком 2022 року, проте після широкомасштабного вторгнення населення розставило пріоритети і наразі ми бачимо загалом високу підтримку дій влади для досягнення перемоги», - сказав він.

За його словами, це не знімає наявне бажання українців до оновлення влади. Окрім президента Володимира Зеленського, запит на оновлення парламенту і уряду - відчутний. За його словами, ще більший запит, вочевидь, стосується оновлення суддівської та прокурорської систем, чиї показники довіри найнижчі.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне опитування 26 травня - 5 червня 2023 року серед 1029 респондентів. Опитування не проводилося на території окупованого росією Криму та Донбасу, а також з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Зазначимо, наприкінці травня 2023 року серед політиків, посадовців і громадських діячів, найчастіше респондентами висловлювалася довіра до президента Володимира Зеленського (83,5%), голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма (63%), телеведучого Сергія Притули (56%) і радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка (51%).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 569 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]