Чт, 2024-04-25, 20:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:48
Після усунення порушення Запорізька АЕС підключила шостий блок
Інші останні Економічні новини

Запорізька атомна електростанція (АЕС) о 2.40 середи, 18 листопада, підключила шостий енергоблок до енергосистеми країни після усунення порушення, повідомила прес-служба станції. За її даними, на 7.30 ранку блок №6 навантажений до 650 МВт.

У прес-службі станції нагадують, що блок був відімкнений від мережі о 9.17 ранку 17 листопада дією захисту від неперевищення тиску в другому контурі внаслідок закриття швидкодіючого запірного відсічного клапану (ШЗВК). Причина закриття ШЗВК - самовільне відкриття арматури через несправність пов'язаного з нею обладнання.

Отже, станом на ранок середи в роботі задіяні 13 з 15 блоків чотирьох працюючих АЕС України. На блоці №2 Південно-Української АЕС - 193-я доба капітального планового ремонту, на блоці №2 Хмельницької АЕС - 42-га доба середнього планового ремонту.

Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний та екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, - у межах норми.

Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовано за радянським проектом В-320. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий - у жовтні 1995 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: шостий блок, усунення порушення Запорізька АЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]