Вт, 2024-04-23, 08:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Після Вільнюського саміту голова СБУ піде у відставку через тертя з Арбузовим - джерело
Інші останні Кримінальні новини
Олександр Якименко може залишити посаду глави Служби безпеки України після Вільнюського саміту, повідомило джерело у фракції Партії регіонів.

За його словами, причиною відставки Якименко є серйозні тертя з іншими представниками т.зв. президентської Сім'ї, зокрема, з віце-прем'єром Сергієм Арбузовим.

Нібито Арбузов був вкрай незадоволений тим, що силовики спробували втрутитися в сфери, які вони курирували, і поскаржився на дії спецслужб президенту. Віктор Янукович у конфлікті став на бік Арбузова.

"Так, я вже не раз чув інформацію про те, що Якименко збирається знімати Янукович. А все тому, що в команді самої Партії регіонів, всередині самої Сім'ї йдуть серйозні розборки, переділ сфер впливу, не секрет, що за кожною областю, сферою, галуззю закріплені "свої". Враховуючи їх поняття, якщо хтось не ділиться, то він знімається. Це кухонні розборки Януковича. Це підтверджує арешт Анісімова - відвертого бандита, свого раніше Маркова. Але такі чутки про відставку Якименко дійсно ходять", - сказав "Новому Регіону" депутат Верховної Ради від" Батьківщини "Володимир Яворівський.

З ним згоден колега по фракції Роман Забзалюк.

"Ця інформація - серйозний витік з оточення Януковича. Я думаю, що такі чутки щодо Якименко, плюс інформація про це в ЗМІ, має реальні підстави, має місце бути. Адже вони всі живуть" по понятіям ": в упряжці Сім'ї тримають тільки угодних людей. Як тільки не "під козирок", від них позбуваються. Головне тут - фінансове збагачення, тому таке перетасовування людей, того ж голови СБУ - мене не здивує", - говорить депутат.

Примітно, що колишні керівники СБУ, хоч нині і представляють опозицію, про можливі ротації в спецслужбі говорити з журналістами не хочуть.

Так, Олександр Турчинов, який очолював відомство в часи прем'єрства Юлії Тимошенко, сказав: "До мене не доходила інформація про те, що Якименко звільнять. Але, почувши від вас, я про це дізнаюся, це цікаво, це важливо".

Його колега по депутатському корпусу, член "Удару" і екс-глава СБУ при президентові Вікторі Ющенку Валентин Наливайченко також додав: "Я не чув про це. Але те, що сьогодні СБУ не займається прямими своїми обов'язками щодо забезпечення безпеки, а чисто внутрішніми питаннями, задовольняючи чиїсь конкретні інтереси, в цьому немає сумнівів".

Нагадаємо, раніше опозиція зажадала запросити до парламенту голову СБУ Олександра Якименка з питання зберігання даних в державному реєстрі. За словами лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, ситуація, що склалася в держреєстрі, є питанням національної безпеки, "коли всі персональні дані громадян опинилися під загрозою зникнення".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: відставку, тертя з Арбузовим, Вільнюського саміту, Голова СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]