Чт, 2024-04-25, 07:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
Питання миротворців може бути вирішено через півроку - Сергєєв
Інші останні Новини України

Питання введення миротворчого контингенту ООН на Донбас може бути вирішено не раніше, ніж через півроку. Про це заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв в ефірі телеканалу "Україна", пише Lb.ua.

"Ми маємо право в рамках Статуту ООН, і конкретно статті 51 Статуту ООН, самі звернутися до будь-якої країни або групи країн з тим, щоб надати нам допомогу. Але разом з тим, ми не просто їх запрошуємо, а хочемо, щоб вони ще й діяли під егідою Організації Об'єднаних Націй. Якщо йти традиційним шляхом, мінімум півроку знадобиться тільки для ухвалення рішення Ради Безпеки. Після чого йде пошук контингентів, і так далі", - розповів Сергєєв.

Як повідомлялося, 18 лютого Рада національної безпеки і оборони України схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України місій з підтримання миру і безпеки.

19 лютого Порошенко підкреслив, що "Росія, як країна-агресор, не може і не буде брати участь у миротворчій операції в Україні". Клімкін заявив, що у випадку, якщо буде ухвалено рішення про направлення на схід України спільної миротворчої місії ЄС і ООН, він буде виступати за домінування в місії компоненту ЄС.

Глава МЗС України пояснив, що логіка звернень до ООН про направлення миротворчих контингентів така: після попередніх консультацій з Радою Безпеки генеральний секретар ООН повинен направити попередню місію в Україну, результати її роботи мають стати основою для обговорення в Раді Безпеки ООН для ухвалення відповідного рішення.

Як заявив раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, Організація Об'єднаних Націй буде керуватися рішенням своєї Ради Безпеки в питанні можливості направлення миротворчої місії на схід України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: через півроку, питання миротворців, Сергєєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]