Пт, 2024-04-19, 21:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
Питання про приєднання України до МС не стоїть на порядку денному - Рибак
Інші останні Політичні новини
На сьогодні ні в посланні президента до парламенту, ні в цілому на порядку денному не стоїть питання приєднання до Митного союзу (МС). Про це сьогодні заявив спікер Верховної Ради Володимир Рибак, передає "РБК-Україна".

Зокрема, на запитання про те, чи є у зверненні президента до ВР пункт, що стосується МС, Рибак зазначив: "Ми не розглядаємо сьогодні питання вступу України до МС. Такого питання немає. Є сьогодні питання економічні. Щоб вступити до МС, треба близько 140 законів прийняти приблизно. Ось ми подивимося по співробітництву в економіці, що взаємовигідно, що вигідно для України".

Рибак також зазначив, що Україна може підписати угоди про двосторонні відносини з МС або про відносини в форматі "1+3".

"Можемо, але я ще раз кажу... Ми європейська країна, і нам треба все зробити, щоб були стандарти в Україні європейські", - додав спікер ВР.

Нагадаємо, формат співпраці України з МС обговорювалося під час зустрічі президента України Віктора Януковича з президентом Росії Володимиром Путіним. Як зазначив Янукович, формат співпраці України з країнами МС повинен визначатися в ході чотиристоронніх переговорів за участю всіх країн-членів об'єднання.

За словами Януковича, в Україні розуміють ключову роль Москви в Митному союзі, але при цьому він зазначив, що на даний момент Україна проводить переговори тільки з Росією. Зі свого боку, президент Росії Володимир Путін погодився з тим, що це питання, по суті, є політичним.

Крім того, Янукович заявив, що Україна готова приєднатися до тих положень МС, які не суперечать міжнародним зобов'язанням.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: порядку денному, питання, Рибак, приєднання України до МС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]