Пт, 2024-04-26, 08:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:54
Питаннями безпеки на сході України Рада Європи не може опікуватися – генсек
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рада Європи за своїми статутними повноваженнями не спроможна вирішувати питання безпеки на сході України.

Про це заявила генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич, відповідаючи 20 квітня не запитання делегатів ПАРЄ.

«Я можу знову сказати, що ми не ООН або ОБСЄ. Ми не можемо залучатися до безпекових питань. Але, що нас стосується у цьому регіоні України на кордоні з Росією, це питання прав людини. Ось у цій частині ми можемо реагувати згідно з мандатом Ради Європи», - пояснила генсек.

Пейчинович-Бурич нагадала, що Рада Європи не є учасником мінського процесу, але повністю підтримує імплементацію мінських домовленостей та дипломатичні зусилля з деескалації напруження.

«Ми не залучені прямо до мирного урегулювання, але опікуємося гуманітарною ситуацією і правами людини», - уточнила генсек Ради Європи.

Пейчинович-Бурич вкотре наголосила, що Рада Європи повною мірою підтримує і підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України.

19-22 квітня у Страсбурзі проходить весняна сесія ПАРЄ.

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що, окрім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 547 | Додав: adminA | Теги: Схід України, безпека, Рада Європи, Генсек | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]