Сб, 2024-04-20, 05:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
Північна Корея до ядерного випробування готова
Інші останні Новини світу

Північна Корея готова до проведення чергового ядерного випробування "найближчим часом". Це стане третім подібним випробуванням за останні 6 років. Таку думку висловив представник військового відомства Південної Кореї.

"Незабаром (випробування ядерної зброї). Підготовка практично завершена", - підтвердило інформагентству Reuters джерело, що має тісні зв'язки з Пхеньяном і Пекіном. Це джерело раніше передбачило час першого ядерного випробування, яке відбулося в 2006 році, зауважує Газета.ru.

Зі свого боку, Сполучені Штати Америки знову звернулися до північнокорейського керівництва з пропозицією змінити нинішній політичний курс, передає "Інтерфакс".

"Ми закликаємо керівництво Північної Кореї змінити курс, спрямувати зусилля на те, щоб вести країну в сучасний світ, у XXI століття", - сказала офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд.

Вона нагадала, що раніше з таким закликом вже виступила держсекретар США Хілларі Клінтон.

Дипломат зробила цю заяву у відповідь на прохання прокоментувати погрози Пхеньяна щодо Південної Кореї та її президента Лі Мен Бака. Нуланд підкреслила, що "погрози, пуски ракет та інше не приведуть ні до чого іншого, крім ізоляції і тиску".

Нагадаємо, ситуація навколо КНДР загострилася після невдалого запуску північнокорейської ракети з метеорологічним супутником. Захід звинуватив Пхеньян у порушеннях резолюцій ООН, а також у спробі замаскувати випробування балістичних технологій під мирне освоєння космосу. У відповідь на критику КНДР розірвала домовленості про припинення ракетних і ядерних випробувань.

Низка країн висловлює побоювання, що Північна Корея у відповідь на осуд пуску ракети світовим співтовариством піде на подальші провокаційні заходи, як це було в 2009 році. Тоді КНДР здійснила другий ядерний вибух. Ознаки підготовки КНДР до нового ядерного випробування зауважувала південнокорейська розвідка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1054 | Додав: admin | Теги: ядерне випробування, північна корея | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]