Пн, 2024-05-06, 18:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
План багаторічної підтримки України готує ЄС: що він передбачає
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейська служба зовнішніх справ розробила план допомоги Україні. Йдеться про різносторонню багаторічну підтримку, яка сприятиме Україні у відбитті російської агресії.

У повідомленні наголошують, що документ поки що не опублікований, проте вже відомо, що у ньому запропоновано низку безпекових зобов’язань перед Україною.

"Вони вирізняються своєю широтою та пропонованою тривалістю, по суті виділяючи мільярди на потенційну підтримку упродовж років", — наголошують у статті.

Серед цих кроків, зокрема, кажуть про започаткування окремого фонду ЄС для відшкодування до 2027 року державам-членам коштів, які вони витратили, надаючи військову допомогу Україні. Також, імовірно, ЄС продовжить військову тренувальну місію. У її межах 25 тисяч українських військових вже пройшли тренування або тренуються у цей момент.

У Європейській службі зовнішніх справ наголошують, що російська агресія становить загрозу безпеці ЄС, тож Україна ще довго потребуватиме підтримки від західних партнерів.

Нагадаємо, у травні Європейська комісія виділила Україні новий транш макрофінансової допомоги. Загальна сума підтримки становить 1,5 мільярда євро. Ці гроші витратять на фінансові потреби такі як виплати зарплат, пенсій, ремонт критичної інфраструктури.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 368 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]