Вт, 2024-04-30, 03:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:25
План щодо забезпечення України додатковими боєприпасами Європарламент схвалив
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Залишилось узгодити план з Єврорадою та ще раз проголосувати у липні.

Європейський парламент підтримав законопроєкт про збільшення європейського виробництва боєприпасів та ракет, що може прискорити постачання військової допомоги Україні, повідомляє пресслужба інституції.

Цей законопроєкт 3 травня подала на розгляд парламенту Європейська комісія. 1 червня за нього проголосували 446 євродепутатів, 67 виступили проти та 112 утрималися. Далі євродепутати проведуть переговори із Європейською радою, щоб проголосувати узгоджене рішення на пленарному засіданні у липні.

"Сьогоднішнє рішення свідчить про значний крок вперед для безпеки та оборони нашого Союзу, і особливо у нашій твердій підтримці України перед російською агресією. Воно підвищить нашу здатність реагувати на виклики безпеки. Це перемога для Європи та для нашої колективної безпеки. Парламент тепер готовий до переговорів з Радою, і ми сподіваємося досягти угоди якнайшвидше", - сказав керівник переговорної групи ЄП Крістіан Бушой.

Паралельно євродепутати працюють над Законом про посилення європейської оборонної промисловості через загальні закупівлі (EDIRPA) для підтримки співробітництва між державами-членами на етапі оборонних закупівель з метою заповнення найбільш термінових та критичних прогалин.

Нагадаємо, 31 травня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи на форумі Globsec у Братиславі, закликала надати Україні артилерійські установки та зброю великої дальності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 263 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]