Пт, 2024-03-29, 09:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

12:07
Пляжі Євпаторії, Гурзуфа, Керчі й Севастополя увійшли до рейтингу ТОП-20 найкращих серед понад півтисячі кримських пляжів. Видання "Сегодня
Інші останні Туристичні новини
 
Пляжі Євпаторії, Гурзуфа, Керчі й Севастополя увійшли до рейтингу ТОП-20 найкращих серед понад півтисячі кримських пляжів.

Видання "Сегодня", складаючи рейтинг, включило в нього і дикі пляжі, а від санаторних довелося відмовитись: без путівки на них цього року не потрапити.

При створенні рейтингу враховувались такі параметри як передусім чистота, мальовничість, доступність цін. Тому пляжі з розвиненішою інфраструктурою, але менш чисті, могли опинитись наприкінці списку.

№1. Міський (Новий Світ)
Найчистіший і наймальовничіший пляж. Знаходиться в Синій бухті, поряд з горою Орел і стежкою Шаляпіна. Тут справно прибирають і надають всі задоволення: дайвінг (250-400 грн), віндсерфінг (400 грн за годину) прогулянки на катері (60 грн), лежак (20 грн), душ (5 грн). Пообідати в різноманітних кафе можна як за 60, так і за 200 грн.

№2. Міський (Керч)
Нещодавно реконструйований пляж. Тут чисто, є пост рятувальників, два волейбольні майданчики, великий шатер, що виконує роль кафе в денний, і нічного клубу - в нічний час. Шезлонг коштує 25-50 грн, обід в кафе - 60 грн, душ - 10 грн, камера схову - 15 грн. Крім того, на пляжі є спеціальна доріжка до моря для інвалідів.

№3. "Масандрівський" (Ялта)
Серед шести секторів "Масандрівського" можна знайти пляж на будь-який гаманець. Вхід скрізь безкоштовний, але на найдешевшому шезлонг коштує 20 грн, а на ВІП-секторі - 60 грн, за 150 грн можна зняти ціле бунгало. Також на пляжах є ігровий майданчик, безкоштовні басейни для дітей і спортивні тренажери.

№4. "Золотий" (Балаклава)
"Золотий" знаходиться між неприступними скелями, сюди важко добиратися гірською стежкою, але зручно - на катері. За 100-150 грн компанію з 12 осіб доставлять на пляж з набережної Балаклави, за 200-300 грн - з Севастополя. Пляж дикий, але красивий пейзаж компенсує незручності.

№5. "Гурівські камені" (Гурзуф)
У 400 м від берега - скелі Адалари, до яких можна плавати на катамарані (30 грн) або катері (50 грн). Трохи далі - грот Пушкіна. Мальовничий і облаштований пляж. Щоб під'їхати до нього на авто, доведеться заплатити 30 грн, за шезлонг - 20 грн, туалет - 1,50 грн, обід в кафе - 60 грн.

№6. "Спортивний" (Євпаторія)
Єдиний в Криму спеціалізований пляж. Тут прийнято загорати під час гри в пляжний футбол, волейбол або ватерполо. Часто проходять змагання. Природно, на цьому пляжі не палять. Дно дрібне і підходить для маленьких дітей. Ціни демократичні: шезлонг - 15 грн, туалет - 2 грн, обід в кафе - 50 грн, душ - безкоштовний.

№7. "Золотий" (Феодосія)
Говорять, що ходьба босоніж і лежання на дрібному золотистому піску цього пляжу зміцнюють судини і покращують роботу нирок та лімфовузлів. Дно тут дрібне - якраз для відпочинку з дітьми, які тут змагаються у будівництві піщаних замків. Ціни середні: шезлонг - 20 грн, душ - 5 грн, обід в найближчому кафе - 50 грн.

№8. Пляж сел. Оленівка (мис. Тарханкут)
Тут в морі не впадає жодна річка, тому вода - найпрозоріша в Криму. Цей факт у поєднанні з унікальними бризами зробили Оленівку меккою дайверів і серферів. Кататися на кайті або віндсерфі тут навчать за 200 доларів, а занурення під воду обійдеться в 300-450 грн. Обід в кафе коштує 60 грн, шезлонг - 20 грн, душ - 5 грн.

№9. "Русалонька" (Місхор)

Один з наймальовничіших кримських пляжів. У десятці метрів від берега у воді знаходиться скульптура русалки з немовлям, створена в 1909 р. Крім того, це найтепліший пляж на півострові. Середня температура в липні +25, у вересні +21. Ціни - прийнятні. Лежак - 15 грн, обід в кафе - 50 грн, прогулянка на катері - 50 грн.

№10. "Сонечко" (Євпаторія)

Платний пляж, обладнаний навісами, лежаками, роздягальнями, медпунктом, кабінкою масажу, спортмайданчиком. Вхід коштує 10 грн, стоянка - 30 грн, зате після не доведеться платити за шезлонг, душ і туалет. Охочим усамітнитися в тіні пропонують бунгало за 100 грн на день. А ввечері за 70-150 грн можна потрапити на концерт або вечірку.

№11. "Агатовий" (Орджонікідзе)

Дикий пляж, до якого з центру селища всього 5-10 хвилин ходьби, але не в цьому головна його "родзинка", а в тому, що серед гальки можна знайти напівкоштовні камені - агати. До того ж цей пляж знаменитий прозорістю води на увесь СНД, через що сюди з'їжджаються любителі підводного полювання і фотографії, а також просто хорошої риболовлі.

№12. "Учкуївка" (Севастополь)

Кілометровий пляж знаходиться в 15 хвилинах їзди від Севастополя. Вранці море чисте і спокійне, але після обіду піднімаються хвилі, а вода каламутніє. Зате можна обрати ціни на будь-який гаманець: лежаки - від 15 до 30 грн, обід в кафе - від 40 до 150, розваги - від 50 грн (катання на банані і надувній гірці) до 150 грн (за катером на парашуті).

№13. Селищний (Кацивелі)

Тут завжди чисто і не буває багато людей, незважаючи на повну облаштованість: лежаки (20 грн), кафе (обід 60 грн), дитячі гойдалки, роздягальня, душ, туалет (2 грн). Серед мінусів – високі ціни як для провінційного селища, а також досить велика галька і кам'янистий берег, через що у воду складно заходити без взуття.

№14. "Татарка" (Щолкіно)

Просторий пляж для сімейного відпочинку, розташований в 3-4 км від Щолкіно. Майже не буває великих хвиль, що добре для дітей. Дорослі оцінять невисокі ціни "Татарки" (обід в кафе - 40 грн, лежак - 15 грн) і можливість навчитися віндсерфінгу і кайтсерфінгу (100 грн на день). Мінус - сюди не ходить громадський транспорт.

№15. "Омега" (Севастополь)

Великий міський пляж (700 м) з розвиненою інфраструктурою: шезлонги (25 грн), медпункт, кафе (обід - 40-50 грн), катання на гідроциклах, "банані" (50 грн). Вранці добре для відпочинку з дітьми, але з настанням темряви тут краще не з'являтися. В "Омеги" - кримінальна репутація.

№16. "Лисяча бухта" (Коктебель)

Кожне літо на дикому пляжі біля Коктебеля неформали і нудисти розбивають наметове містечко, куди, подейкують, любить завітати сам Гребенщиков. Вдень тут загорають голяка, вночі - співають пісні біля багаття. Поруч - невеликий ринок і пара кафе, обід в яких обійдеться в 40-50 грн.

№17. Бакальська коса

В Західному Криму розташована піщана коса, завдовжки 6 км і шириною 15-20 м. Оригінальна тим, що з одного її боку море може бути холодним і спокійним, з іншого - теплим і бурхливим. Відмінне місце для відпочинку в наметі. З сервісу - недороге кафе, де обід обійдеться в 30-40 грн.


№18. "Блакитні камені" (Сімеїз)

Власне, це не пляж, а величезні кам'яні брили, які ще в радянські часи вподобали нудисти і представники нетрадиційних орієнтацій. Тут ідеально чисто, найкрасивіший пейзаж, але зовсім немає сервісу, а гірська стежинка до пляжу вимагає хорошої фізпідготовки. Зате місце це - культове і одне з найспокійніших : місцева публіка не любить зайвих очей і не жадає спілкування.

№19. Пляж селища Молочне (Євпаторія)

Дикий пляж в Молочному знаменитий завдяки розташованому поруч Центру випробування космічних засобів. Місцеві жителі упевнені, що космічні сигнали роблять загар рівніше і красивіше, але військові цю теорію не підтверджують. Молочне - мекка любителів половити крабів, яких тут - безліч, що частково компенсує відсутність сервісу і забруднений водоростями беріг.

№20. "Робочий куточок" (Алушта)
Міські пляжі в Робочому куточку Алушти стали жертвами своєї ж популярності. Тут людно, тому брудно. Черги - і в туалет, і в кабінки для перевдягання. Повітря загазоване, і вже зранку місця для паркування не знайти. Поруч - безліч кафе, причому з кожного лунає гучна музика. Зате ціни демократичні. Лежак - 15 грн на день, прогулянка на банані - 50 грн, обід в кафе - 50 грн.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1738 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]