Сб, 2024-05-04, 14:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:11
По Shahed, які запускають російські війська, відпрацьовують мобільні групи — деталі від Ігната
Інші останні Новини України

Практично щодоби російська федерація атакує Україну дронами-камікадзе Shahed. По них дуже добре працюють мобільні групи, однак необхідно ще більше вогневих засобів для перехоплення російських безпілотників на різних маршрутах.

Про це сьогодні, 18 грудня повідомив речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, російські окупанти щодня використовують FPV-дрони та “Ланцети” на передовій, а також запускають ракети та дрони-камікадзе по тилових населених пунктах України. Він зауважив, що за останню добу росія випустила по Україні п’ять Shahed, під загрозою удару були чотири області, але всі дрони вдалося збити.

“На жаль, не вдається їх знищити ще на підльоті, тому що противник щоденно використовує різні маршрути, щоразу їх змінюючи в один бік або інший – 10, 15, 20, 30 кілометрів. Маршрути змінюються. Природно, потрібно реагувати та мати більшу кількість вогневих засобів для того, щоб перехоплювати їх одномоментно на всіх маршрутах. Цим займаються в Силах оборони, мобільні вогневі групи для того і створювали, щоб на тому чи іншому напрямку оперативно виїхати за маршрутом дрона і застосувати по ньому те озброєння, яке сьогодні є в цих екіпажів”, — повідомив Ігнат.

Спікер перерахував озброєння, з яким працюють мобільні групи.

“Це і зенітні гармати, і великокаліберні кулемети, а також ПЗРК. Усе це сьогодні працює ефективно, тому що є прості рішення, які були застосовані — і прожектори, і лазерні, і ціле-вказівники, тепловізори, оптичні приціли, приціли нічного бачення.

Ми бачимо, що все частіше мобільні групи відпрацьовують саме те, що сьогодні допомагає нам заощаджувати ресурс зенітних керованих ракет, які для нас життєво важливі на цей час, тому що ця зброя дальнього радіуса дії призначена для збиття літаків, гелікоптерів, крилатих ракет здебільшого”, — заявив він.

Нагадаємо, п’ятьма ударними безпілотниками типу Shahed атакували цієї ночі Україну російські окупанти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 272 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]