Чт, 2024-03-28, 15:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:22
Побоюються спалаху торговельної війни між ЄС та США у міністерстві економіки ФРН
Інші останні Новини Європейського Союзу

Запровадження нових санкцій США щодо РФ може призвести до торговельної війни між Євросоюзом та Сполученими Штатами. Про це заявила в четвер, 27 липня, міністерка економіки Німеччини Бріґітте Цюпріс (Brigitte Zypries) в ефірі телеканалу ARD, передає інформагенція Reuters.

На думку Цюпріс, це "було б зовсім погано". Водночас вона висловила сподівання, що головною метою  запроваджених американцями нових санкцій не є цілеспрямована шкода Європі. Але у підсумку розширення обмежувальних заходів може нашкодити європейським компаніям, додала міністерка економіки.

Вона вказала, що в ЄС почали обговорювати можливі заходи у відповідь. За словами Цюпріс, до них можна буде вдатися в рамках механізмів, передбачених Світовою організацією торгівлі (СОТ). Крім того, є ще можливість застосувати інші контрзаходи, припустила міністерка. Утім, вона зазначала, що головною метою співпраці має бути сприяння торгівлі.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США ухвалила розширення санкцій проти Росії, Ірану та Північної Кореї. Нові санкції передбачають штрафні санкції для європейських компаній, які, зокрема, співпрацюватимуть з російським "Газпромом" при реалізації газопроводу "Північний потік-2".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 644 | Додав: adminA | Теги: міністерствіо економіки ФРН, США, спалах торговельної війни, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]