Чт, 2024-04-25, 06:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Почнеться весна в Україні, але із заморозками, у квітні: синоптики дали прогноз погоди
Інші останні Прогноз погоди

У квітні в Україні почнеться весна

Погода в Україні на початку квітня порадує справжнім теплом і сонячними днями, проте з другої половини місяця стане досить нестійкою, аж до заморозків.

Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова. За її словами, "радісні погодні умови" почнуться вже з 1-го квітня.

"Такою буде перша декада. Якщо і будуть дощі, то незначні", – зазначила Мартазінова.

Однак вона попередила, що це триватиме не так довго, і вже після 10 квітня погода стане мінливою.

"Потім настане нестійкість у погодних умовах – періоди похолодання і періоди потепління: 5 днів холодних, 5 днів теплих, 5 днів сонячних, 5 днів похмурих. І так до кінця місяця. До 10-го квітня може бути похолодання, аж до заморозків у повітрі", – попередила синоптикиня.

Водночас синоптик Леонід Горбань розповів, що справжнє тепло прийде в Україну вже після Великодня – у травні. Тоді погода буде хорошою і сонячною, а ось перші два місяці весни супроводжуватиме холод.

Леонід Горбань заявив, що квітень також не потішить українців різким потеплінням. На початку наступного місяця вночі очікуються заморозки. Ба більше, за його словами, після прохолодного квітня в травні теж не буде дуже тепло;

Начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко раніше прогнозувала, що справжня весна на півдні України має настати з 18 до 25 березня, а на решті території країни – з 25 березня до 3 квітня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: весна, синоптики, заморозки, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]