Чт, 2024-03-28, 22:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
Покарати суддів, які саботують розгляд заборони Компартії, вимагає Мін'юст
Інші останні Кримінальні новини

Міністерство юстиції продовжує юридичний супровід справи щодо заборони Комуністичної партії України та вимагає якнайшвидше призначити її розгляд. Про це у понеділок повідомив міністр юстиції Павло Петренко, інформує прес-служба відомства.

Зазначимо, справу про заборону КПУ, яку 30 березня мав розглядати Київський окружний адміністративний суд, було передано на розгляд до Київського апеляційного адміністративного суду.

Ситуцію навколо справи КПУ Мін'юст вважає затягуванням судового процесу через процесуальні процедури.

Міністерство юстиції звернулося до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з вимогою терміново розглянути подання щодо притягнення до відповідальності суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, які саботували розгляд справи про заборону Компартії.

Довідка

8 липня 2014 року Міністерство юстиції звернулося до суду з проханням заборонити діяльність КПУ.

24 липня тодішній голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про розпуск фракції КПУ в українському парламенті.

Стосовно посадових осіб Компартії порушено 308 кримінальних проваджень, пов'язаних з підтримкою збройних російських найманців на сході України, сепаратизмом і порушенням територіальної цілісності держави.

18 лютого 2015 року всі судді Окружного адміністративного суду Києва відмовилися від розгляду справи про заборону Комуністичної партії України.

Зазначимо, за результатами позачергових парламентських виборів, КПУ не подолала навіть 5%-й бар'єр і не пройшла до Верховної Ради 8-го скликання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: саботують розгляд заборони Компарті, Мін'юст, покарати суддів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]