Вт, 2024-04-16, 09:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:43
Показали фотографії літака президента Януковича
Інші останні Економічні новини

В Україну літак Airbus А-319-115- XCJ доставили в червні 2010 року, а у липні Державне авіапідприємство "Україна" розпочало його використання, повідомляє прес-служба президента України.

Літак було придбано в жовтні 2007 року. В січні 2008-го літак відправили до Далласа (штат Техас, США) на дооблаштовування салону. Інтер’єрні рішення пропонувала фірма-виконавець за погодженням із замовником.

Для облаштування салону А-319-115 використані стандартні матеріали, які за міжнародними правилами авіабезпеки дозволено застосовувати на літаках.

Йдеться про пластик, тканину, шкіру, шкірозамінник зі спеціальними характеристиками - насамперед це негорючість (або слабка горючість), властивість до самозатухання.

"Саме через ці особливі якості вартість таких матеріалів є вищою за звичайні", - наголошує прес-служба. Такі ж матеріали застосовуються в рейсових літаках, у тому числі авіакомпаній України.

"Інтер’єр літака витриманий у бежевих тонах. Всі металеві деталі салону виконані з алюмінію, частина з них - з жовтим напиленням. Дорогоцінні метали не використовувалися", - зазначено в повідомленні.

У літаку немає скляних дзеркал - їхню функцію за нормами авіабезпеки виконують відполіровані до дзеркального блиску тонкі металеві пластини. Це - одна з міжнародних вимог з авіабезпеки.

Салон ділиться на кілька зон, серед яких: приміщення першої особи, салони для членів делегації та осіб супроводу.

Президентський відсік складається з робочого кабінету (приблизно 3х3 кв м), місця для відпочинку (приблизно 2х2,5 кв м) та санвузла. Килимове покриття - аналогічне до тих, які використовують для облаштування салонів бізнес-класу міжнародні авіакомпанії, повідомляє прес-служба.

У робочому кабінеті голови держави розташовані три крісла, диван, робочий та журнальний столи. М’які меблі обшиті шкірою, стіни - тканиною, столи пластикові, покриті ламінатом з імітацією під лаковане дерево.

У санвузлі встановлено душову кабіну, алюмінієву сантехніку. На крани нанесено жовте напилення. Дорогоцінні метали не використовувалися.

У салоні для офіційних делегацій встановлено 12 крісел, оббитих шкірою та шкірозамінником. У салоні для осіб супроводу крісла обшиті шкірозамінником. Крісла у цих двох салонах розміщені рядами, як на рейсових літаках.

Кухонний відсік літака стандартний для літаків сімейства Airbus. Він не передбачає можливості приготування на борту їжі - йдеться лише про її зберігання в холодильниках та розігрівання. Меню аналогічне харчовим наборам бізнес-класу, які використовуються на звичайних комерційних рейсах.

Прес-служба також навела деякі фотографії літака, однак серед них немає ані фото кабінету президента, ані місця для відпочинку, ані санвузла президента.

У прес-службі додали, що "фотографії усіх відсіків цього літака неможливо розмістити у відкритому доступі з питань безпеки".

Зазначимо, що в Інтернеті з’явилися фото розкішного салону літака президента Януковича. Видання "Авіація України" опублікувало фото новенького літака Airbus А-319-115XCJ, побудованого у США.

Адміністрація президента відразу ж почала спростовувати інформацію про шикарний інтер’єр літака Віктора Януковича. Прес-секретаря Януковича Дарина Чепак заявила, що "фотографії інтер’єра літака, опубліковані на... сайті, не відповідають внутрішньому оздобленню літака, який використовує президент України Віктор Янукович".

Нагадаємо, що літак замовляли ще для Віктора Ющенка, а літати ним вже пощастило Януковичу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1142 | Додав: adminA | Теги: Показали фотографії літака президен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]