Чт, 2024-04-18, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Поки Тимошенко у в'язниці, ЄС не підпише Угоду з Україною, але санкцій не буде - посол Данії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз буде уважно стежити за дотриманням стандартів демократії на парламентських виборах 2012 року в Україні. ЄС не підпише угоду з Україною без демократичних виборів.

Таку думку озвучив посол Данії в Україні Мікаель Борг-Хансен в інтерв'ю "Українській правді".

Коментуючи питання застосування санкцій з боку Європи до українських політиків, він заявив: "Цього не буде".

"Санкції не дуже впливають на ці питання (незалежність правосуддя). Ми застосовуємо санкції, коли уряд, як в Сирії, вбиває тисячі людей. Звичайно, в Україні не йде про це мова", - зазначив посол.

"Шенгенські візи даються для того, щоб захищати нашу міграційну безпеку, а не для покарання особливих людей. У вас кажуть, що Шенгенська віза - це як подарунок. Але відсоток відмов дуже низький, у нас - особливо. Я сам би дуже хотів, щоб не було цього візового режиму...", - додав Борг-Хансен.

Посол зазначив, що Європейський Союз чекає, "як будуть дотримуватися стандарти демократії на парламентських виборах майбутньої осені".

При цьому він уточнив, що "парафування може бути хоч завтра. Це чисто технічне питання".

"Підписання - це зовсім інша справа. Тоді це питання буде розглядатися радою Євросоюзу, і 27 урядів повинні схвалити підписання Угоди про асоціацію", - заявив Борг-Хансен.

Він уточнив, що якщо уряд однієї країни ЄС скаже "ні", то "підписання треба буде відкласти".

Посол заявив, що найважливішим сигналом для Європи "буде, якщо президент України скористається своїм правом помилувати Юлію Тимошенко. Без будь-яких умов".

Борг-Хансен також упевнений, що Тимошенко повинна мати право балотуватися в парламент: "Це буде мати важливе значення. Але звільнити Тимошенко - це ще не все. Справа Тимошенко - це символ. Вона сприймається як приклад того, як влада України ставиться до опозиції" .

Відповідаючи на питання, чи є якісь передумови, що Янукович помилує Тимошенко, посол зазначив: "Поки не бачу. Ми знаходимося в тайм-ауті. Я не думаю, що це глухий кут. Вихід є, але він залежить від політичної волі тут в Києві. Ми чекаємо не декларацій, а конкретних дій".

Зазначимо, що раніше Данія пообіцяла підтримувати європрагнення України.

Нагадаємо, всупереч очікуванням, на саміті Україна-ЄС, який відбувся в Києві 19 грудня 2011 року, не було парафовано Угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Представники багатьох країн ЄС неодноразово заявляли про те, що стурбовані ситуацією що склалася з демократією в Україні, і угоду не буде підписано до тих пір, поки Україна не почне дотримуватися цінностей ЄС. Одна з головних вимог представників країн ЄС - звільнення ув'язнених лідерів української опозиції та їх повноправна участь в майбутніх виборах в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: ЄС не підпише Угоду з Україною, Поки Тимошенко у в'язниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]