Сб, 2024-04-20, 01:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:05
Поки Україна не виконає всіх зобов'язань, - ПАРЄ її пильнуватиме
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна перебуватиме щонайменше до кінця 2012 року під моніторингом Парламентської Асамблеї Ради Європи. Візит представників ПАРЄ в березні поточного року є плановим у рамках цього моніторингу, повідомляє УНН з  посиланням на народного депутата від фракції Партії регіонів, віце-президента ПАРЄ Івана Попеску.

"Ми не виконали ще трьох зобов’язань перед Радою Європи. Поки ми їх не виконаємо, ми будемо під моніторингом. На даний момент у нас ще залишився Кримінально-процесуальний кодекс, закони про адвокатуру та прокуратуру", - зазначив народний депутат.

За його словами, доки Україна не виконає своїх зобов’язань, вона перебуватиме під пильним моніторингом Ради Європи. І, незалежно від тієї резолюції, яка нещодавно була прийнята ПАРЄ щодо України, це функціональний обов’язок представників РЄ - "пильно стежити за тими процесами, що відбуваються всередині тієї країни, за якою вони закріплені".

Попеску вважає, що формальні зобов’язання, які взяла на себе Україна, вона може виконати до кінця 2012 - на початку 2013 року.

"Новий кримінально-процесуальний кодекс, я думаю, буде прийнятий на наступній парламентській сесії. А Закон про прокуратуру - до кінця року. Думаю, що закон про адвокатуру - ще раніше", - вважає Попеску.

Як відомо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні", в якій не відкидається запровадження санкцій проти режиму Януковича через недотримання владою України основних демократичних засад та верховенства права.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1231 | Додав: adminA | Теги: - ПАРЄ, Поки Україна не виконає всіх зобов' | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]