Пт, 2024-03-29, 09:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Поліція готує нову систему патрулювання регіонів
Інші останні Новини з регіонів України

Найближчим часом у Київській, Харківській і Львівській областях розпочне роботу нова поліцейська система патрулювання в області та сільській місцевості.

Про це 31 січня повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Зовсім скоро крім нового патруля, у Київській, Харківській і Львівській областях почне працювати нова поліцейська система патрулювання в області та сільській місцевості", - зазначив він.

"З новими підходами, системою реагування і зв'язку, новими авто. Про це докладніше розповімо ще", - додав Аваков.

За словами Авакова, в Івано-Франківську 208 нових поліцейських склали присягу та вийдуть на патрулювання вулиць міста ввечері 31 січня.

"Івано-Франківськ - 11-те місто, в якому запрацював новий поліцейський патруль. Наступні - Херсон (6 лютого), Вінниця (14 лютого), Чернігів (21 лютого), Кременчук (27 лютого). Потім - Черкаси, Полтава, Житомир, Чернівці, Рівне, Бориспіль, Запоріжжя, Тернопіль, Слов'янськ-Краматорськ, Кіровоград, Кривий Ріг, Сєверодонецьк-Лисичанськ-Рубіжне, Маріуполь і Суми", - заявив міністр.

Він додав, що травня 2016 року в штаті нової патрульної поліції працюватимуть 16 тисяч нових поліцейських.

"Івано-франківська патрульна поліція буде одна з найкращих у країні. Відбір був найжорстокіший, пройшли тільки найкращі", - заявив він.

За словами Авакова, заявки на зарахування до нової поліції подали 5322 кандидати, конкурсний відбір пройшли 212, успішно завершили навчання лише 208.

"Нові патрульні Івано-Франківська - 28% - дівчата; 86% - з вищою освітою, 25 осіб - учасники АТО (серед них хочу виділити Ірину Солдак, яка разом з чоловіком на рівних несла службу в АТО у складі зведеного загону Івано-Франківська)", - зазначив Аваков.

Головою департаменту патрульної служби призначений Дмитро Михалець - "лейтенант поліції, найвищий патрульний поліцейський України, зріст 2.06 м", повідомив глава МВС.

Раніше начальник прес-служби Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Ганна Олійник повідомила, що патрульна поліція розпочне роботу у Вінниці 14 лютого.

7 листопада 2015 в Україні набув чинності Закон "Про Національну поліцію". У той же час Закон "Про міліцію" був визнаний таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами і емблемами міліції та МВС України до кінця 2016 року. Також у цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Всі тимчасово призначені співробітники Національної поліції пройдуть переатестацію на постійну посаду, претенденти на керівні посади і слідчі в обов'язковому порядку піддадуться перевірці на поліграфі і пройдуть співбесіду.

Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе пообіцяла, що до червня 2016 патрульна поліція запрацює у 29 містах. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: поліція, нова система патрулювання регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]