Вт, 2024-03-19, 07:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
Поліція і військові у Кабулі відбивали 12 годин готель, який захопили таліби, є жертви
Інші останні Новини світу

У ніч проти п'ятниці, 22 червня, група бойовиків руху "Талібан" здійснила напад на готель Spozhmai в зоні відпочинку на березі озера Карга поблизу Кабула.

Нападу на готель передували кілька вибухів, влаштованих терористами-смертниками. Бойовики, які увірвалися в готель, озброєні ручними протитанковими гранатометами, важкими кулеметами та іншою вогнепальною зброєю, передає РИА "Новости".

Кілька десятків людей було взято в заручники. Шеф поліції Кабула Айюб Салангі незабаром заявив про звільнення 18 заручників і знищення не менш як двох бойовиків. За його словами, поліцейським поки що не вдалося проникнути у всі частини будівлі готелю, тому інформації про кількість нападників ще немає.

Поліція, військові афганської армії і контингенту НАТО в Афганістані, що підключилися до операції зі звільнення заручників, вранці в п'ятницю завершили операцію зі звільнення готелю. Операція з нейтралізації бойовиків тривала близько 12 годин.

За офіційними даними, в ході операції загинули 12 мирних громадян, чотири охоронці готелю і один поліцейський. Крім того, знищено 5 бойовиків.

"Талібан" взяв відповідальність на себе за напад на готель, звинувативши багатих іноземців та афганців у проведенні "диких вечірок" у стінах готелю - вживанні алкоголю та інших діях, що забороняються нормами ісламу.

Раніше щонайменше дев'ять людей загинули внаслідок вибуху на ринку в афганській провінції Фар'яб.

А 2 травня три вибухи сталися в столиці Афганістану Кабулі, звідки раніше виїхав президент США Барак Обама. Щонайменше семеро осіб стали жертвами вибуху, здійсненого смертником в комплексі проживання для іноземців на Джалалабадському шосе в Кабулі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Кабулі відбивали 12 годин готель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]