Сб, 2024-04-20, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:58
Політолог - Крим показав, чим небезпечна друга державна мова
Інші останні Політичні новини

Русифікація Криму є яскравим прикладом того, до чого може привести поява другої державної мови в Україні.

Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив політолог Юрій Рубан.

"Чому така недовіра в Україні до ще однієї державної мови? Російська технологія, коли оголошується, що є кілька державних мов, але надалі за допомогою освітньої політики, інформаційної політики інші мови просто зникають, витісняються. І залишається одна-єдина російська мова. Те, що відбувається в Криму, це в якійсь мірі урок і для всієї України. Про те, що потрібно захищати свою мову, потрібно надавати підтримку тим українцям, які опинилися на анексованій території", - упевнений Рубан.

За його словами, Україна володіє необхідними інструментами для підтримки україномовних громадян в Криму і така підтримка вже здійснюється.

"Існують способи для підтримки цих громадян. Я повністю підтримую ініціативу Міністерства освіти, яке надає спеціальні можливості дітям з Криму - вчитися в українських університетах. Сподіваюся, що і далі українська влада буде над цим працювати. Тому що ясно, що ті гарантії, про які багато говорили росіяни в момент анексії Криму, ясно, що ці гарантії абсолютно порожні і ясно, що в Криму буде відбуватися тотальна русифікація", - підкреслив Рубан.

Політолог додав, що дискримінаційна мовна політика в Криму в черговий раз показала всю фальш Росії стосовно анексованої території.

"Я думаю, що Росія ратифікувала дуже багато документів, які говорять про те, що громадяни мають право навчати дітей на своїй рідній мові. Навіть у тій Конституції Криму, написаній російською владою - там же є фраза про українську державну мову. Просто тут проявляється вся фальш такої російської політики", - обурився Рубан.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: політолог, небезпечна друга державна мова, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]