Вт, 2024-03-19, 04:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:39
Польща готова надати зброю і підтримає на шляху до НАТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявляє про готовність країни допомагати Україні зброєю.

"Я знаю, що вас дуже цікавить питання озброєння. Так от я скажу, що я ніде не чув, щоб було якесь ембарго на продаж зброї Україні. Якщо Україна буде в цьому зацікавлена, то, звісно ж, Польща абсолютна відкрита до таких розмов", - сказав Коморовський на прес-конференції за підсумками переговорів із главою української держави Петром Порошенком у Варшаві в середу, 17 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

Польський президент зазначив, що Польща буде допомагати Україні на шляху зміцнення оборонної сфери та сектору безпеки. Зокрема, за словами Коморовського, сторони створюють українсько-польсько-литовську бригаду.

"Це не бригада, яка повинна їхати на війну на Донбас, це має бути бригада, у якій українська армія зможе отримати досвід, який знадобиться для продовження процесу наближення до стандартів армій країн НАТО", - сказав польський президент.

Коморовський наголосив, що Польща поважає право України захищати свою територію від зовнішньої агресії. "Сьогодні ми повністю розуміємо потребу в збільшенні оборонних можливостей України, адже свіжий досвід агресії повинен викликати дії зі зміцнення своїх сил. Тому Польща підтримувала і підтримує Україну, а також виконає рішення ньюпортського саміту НАТО щодо зближення української оборонної системи зі стандартами НАТО", - додав польський лідер.

Коморовський переконаний, що Україна, у разі реалізації необхідних реформ, зможе вступити до Європейського Союзу та стати членом НАТО.

"Нам це вдалося. Це також вийде і в України", - сказав Коморовський, підкресливши, що для цього українцям доведеться пройти нелегкий шлях, котрий свого часу подолала Польща, передає УНІАН.

Коморовський зазначив, що польська влада дотримується позиції щодо збереження можливості приєднання нових членів як до Європейського Союзу, так і до НАТО, й запевнив, що Польща надалі підтримуватиме Україну на цьому шляху.

"Ми відкриті на усі форми підтримки України в її нелегкому шляху європейської інтеграції",- сказав глава Польської держави.

"Польський досвід свідчить, що завжди треба виконати великий обсяг роботи та зберегти добру надію та віру у позитивні результати цих зусиль", - наголосив Коморовський, зауваживши, що Польщу також свого часу не хотіли приймати до НАТО.

Президент наголосив, що Польща готова ділитись з українцями своїм досвідом проведення реформ, зокрема, у сфері реформування системи місцевого самоврядування, зауваживши, що українська сторона зацікавлена у цьому.

Президент РП також наголосив, що польська влада підтримує територіальну цілісність України в контексті конфлікту з Росією та зауважив, що розраховує на "збереження дуже близької та дружньої співпраці" між країнами.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Томаш Семоняк запевнив, що Польща готова продавати зброю Україні, якщо вона звернеться з таким проханням.

Натомість прем’єр-міністр РП Ева Копач виступає проти активної участі Польщі у збройному конфлікті України з Російською Федерацією без підтримки інших держав Європейського Союзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: підтримає, шляху до НАТО, Польща, зброю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]