Вт, 2024-03-19, 07:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:25
Польща вимагає негайно звільнити затриманого в Бєларусі журналіста
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща викликала для консультацій бєларуського посла у Варшаві після арешту в Бєларусі минулого четверга кореспондента "Газети Виборчої" Анджея Почобута.

Журналіст був затриманий у своєму будинку в місті Гродно. Його знову звинувачують у наклепі на президента Бєларусі Олександра Лукашенка. Варшава наполягає на тому, щоб кореспондента звільнили негайно, повідомляє "Радіо Свобода".

Польська сторона підкреслила, що подібні інциденти ведуть лише до подальшої ізоляції Бєларусі і погіршення її відносин з Євросоюзом.

За словами польського прем'єра Дональда Туска, глави урядів Чехії, Угорщини та Словаччини висловили підтримку позиції керівництва Польщі в зв'язку з арештом Почобута.

Нагадаємо, 5 липня 2011 року у Бєларусі суд засудив кореспондента польської "Газети Виборчої" Анджея Почобута, що критикував у своїх матеріалах президента країни Олександра Лукашенка, до трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на два роки.

Кримінальну справу проти нього порушили наприкінці березня. 6 квітня 2011 року Почобут прямував до Мінська для участі у відеоконференції з депутатами Європарламенту, однак його затримали у Гродні. 14 червня в закритому режимі почався суд над ним.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1103 | Додав: adminA | Теги: Бєларусі журналіста, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]