Пт, 2024-03-29, 16:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Польща - заборонила, Україна - ні, - націоналісти й ветерани АТО блокують транзит російських фур через Закарпаття. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Українські націоналісти та військові добровольці Закарпаття оголосили про створення блок-постів при в'їздах в Закарпатську область для протидії і недопущення в Україну торговельного транспорту з російськими номерами реєстрації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова громадської організації "Карпатська Січ" Тарас Деяк.

"Днями Польща заявила про заборону в"їзду в свою державу російським фурам, відтак вони активно користуються кордоном між Україною, Словаччиною та Угорщиною на Закарпатті.

Ми, націоналісти, добровольці і небайдужі, заявляємо: доки російський окупант не буде визнаний країною-агресором, не отримає заборону на розміщення свого бізнесу на українській землі і доки влада не перекриє торгівлю з Росією, доти ми своїх позицій не здамо!

Закликаємо усіх небайдужих долучатись до блокади в селі Нижні Ворота (вище поста 5 км) Воловецького р-ну і не допускати ворога у свій тил!", - йдеться у повідомленні.

Свою акцію учасники блокади називають безстроковою та порівнюють з громадянською блокадою Криму, якій нещодавно було надано урядового статусу. Запевняють, що стоятимуть до тих пір, доки в'їзд вантажівок з країни-агресора на територію області принаймні не заборонять окремим рішенням облради, й повідомляють, що до проведення блокади можуть приєднатися в інших прикордонних з ЄС регіонах України.

Організатори також просять облраду звернутися до українського парламенту з ініціативою про повну заборону транзиту російських вантажів, як це днями було зроблено у Польщі, й підкреслюють, що їхня акція спрямована не проти російських автоперевізників чи конкретних водіїв, а проти диктаторського режиму Володимира Путіна.

Окрім Деяка відозву підписали координатор-волонтер в Закарпатській області ГО "Айдар. Волонтерська допомога" Віталій Грегор та голова Спілки учасників бойових дій в АТО "Побратими України міста Ужгород" Микола Марчишак.

Нагадаємо, Україною заборонено транзит російських літаків. Українські авіакомпанії після відповідного урядового рішення також припинили польоти до РФ. У відповідь російська сторона вдалася до аналогічних заходів.

Росіяни також на офіційному рівні припинили транзит українських товарів залізницею до Азербайджану, Ірану, країн Середньої Азії та Китаю.

Кабмін розробив альтернативний маршрут через Грузію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: націоналісти, Закарпаття, російські фури, Польща, транзит, україна, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]