Ср, 2024-04-24, 02:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:31
Польща зацікавлена в стажуванні українських військових у своїх військових частинах
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Польща зацікавлена в стажуванні українських військових у своїх військових частинах з 2012 року. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Ми розробили та у 2012 році починаємо програму стажування українських офіцерів у частинах Війська Польського", - сказав міністр національної оборони Польщі Томаш Семоняк під час зустрічі в Кельце (Польща) з міністром оборони України Михайлом Єжелем.

З його слів, Польща зацікавлена в розвитку співробітництва з Україною в галузі військової освіти, зокрема в навчанні українських військових у польських військових навчальних закладах.

Семоняк висловив переконання в необхідності встановлення більш тісних зв'язків між військовими двох країн.

У свою чергу Єжель високо оцінив організацію та експозицію 19-ї Міжнародної виставки оборонної промисловості, яка проходить у Кельце, і висловив упевненість, що такі виставки будуть проходити в Україні.

"Нам є що показати світу. Український оборонно-промисловий комплекс має високий науково-технологічний потенціал і сучасні розробки, які можна і потрібно презентувати іншим країнам", - підкреслив міністр.

Єжель зазначив, що оптимізація і розширення співробітництва мають відбуватися в площині створення спільної українсько-польсько-литовської миротворчої бригади "Литполукрбриг".

Він також запропонував Польщі розглянути можливість поставки українських двигунів для вертольотів Мі-8 і ракетних катерів класу "Тарантул", які перебувають на озброєнні польської армії.

На думку сторін, Україна і Польща мають багато спільних проектів, зокрема надання консультативно-дорадчої допомоги вітчизняному оборонному відомству в питаннях реформування і розвитку Збройних Сил України, спільна участь у миротворчих операціях і міжнародних місіях з врегулювання криз.

Єжель запросив Семоняка в листопаді відвідати Україну і детально обговорити практичні аспекти подальшого розвитку двостороннього військового співробітництва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1425 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]