Сб, 2024-04-20, 00:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:10
Польщу та Угорщину у Єврокомісії попередили про можливість скорочення виплат ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейський комісар з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтер Етінгер застеріг Польщу та Угорщину, що недотримання верховенства права може мати для них фінансові наслідки.

Про це він заявив виданню Suddeutsche Zeitung перед самітом лідерів ЄС в Брюсселі, де буде обговорюватися бюджет ЄС на 2021-2027 роки.

"Деякі країни пропонують зв'язок між нашою системою цінностей і бюджетом ЄС", - зауважив єврокомісар, додавши, що для цього необхідне не тільки законне рішення, але й політичне.

Будучи стурбованою незалежністю судової влади в Польщі, Європейська комісія вперше ініціювала судовий розгляд в грудні за порушення основних цінностей в державі-члені ЄС. Етінгер встановлює зв'язок між цією процедурою і майбутніми фінансовими рамками.

За його словами, на саміті в Брюсселі 27 лідерів ЄС можуть вирішити: якщо Польща продовжить недотримання верховенства права, це може відобразитися у скороченні інвестицій в країну.

"Однак якщо ви поступитеся і зосередитесь на системі цінностей та верховенстві права, ми готові до солідарності", - сказав єврокомісар.

У грудні Європейська комісія вперше в історії вирішила розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

У Євросоюзі обговорюють можливість домогтися коригування курсу Польщі шляхом обмеження виділення коштів ЄС.

Угорщина, як відомо, відмовляється брати участь у системі розподілу біженців у ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 589 | Додав: adminA | Теги: Польща, можливість скорочення виплат ЄС, Єврокомісія, Угорщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]