Пт, 2024-04-19, 22:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:56
Поміняти КК Коморовський пропонує Януковичу, щоб за політичні рішення більше не судили
Інші останні Політичні новини

Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав у неділю, 6 травня, владу України внести зміни до кримінального кодексу, щоб в подальшому колишні високопоставлені чиновники не отримували тюремні терміни за рішення, які вони ухвалювали, перебуваючи при владі, Інтерфакс-Україна.

"Потрібно внести зміни до кримінального кодексу, щоб політики несли політичну відповідальність за свої рішення, але не отримували тюремні вироки", - сказав він після переговорів з колегами з Чехії та Словаччини.

"Ми хотіли б допомогти ліквідувати це джерело страждань: я говорю про закон, який дозволяє вважати злочинами політичні рішення", - додав президент Польщі, говорячи про ситуацію навколо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Раніше президент Польщі Броніслав Коморовський підтвердив намір приїхати до Ялти на саміт лідерів країн Центральної Європи, щоб "підказати українській стороні" вихід при розв'язанні внутрішніх проблем. Таку заяву польський президент зробив повторно і незважаючи на те, що від участі в ялтинській зустрічі, запланованої на 11-12 травня, відмовилися президенти понад десяти країн.

Зазначимо, що серія полiтичних демаршів, яку на минулому тижні здійснили країни Євросоюзу, стурбовані порушенням прав людини в Україні у зв'язку з недавнім інцидентом з примусовою госпіталізацією 20 квітня екс-прем'єр-міністра Тимошенко, покликана збільшити тиск на президента Віктора Януковича. Метою акції на вищому політичному рівні є звільнення з в'язниці всіх переслідуваних членів політичної опозиції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: Коморовський пропонує Януковичу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]