Сб, 2024-04-20, 13:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:58
Понеділок 16 січня вважають найбільш депресивним днем у році
Інші останні Новини світу науки і технологій

Науковці з британського Університету Кардіффа визнали понеділок, 16 січня, найбільш депресивним днем у році.

Згідно з "формулою щастя", розробленою експертами, саме в цей день англійці й інші європейці відчують "післяріздвяну" і післясвяткову зневіру, яка наштовхне їх на думку про те, що найближчим часом їх очікує мало приємного, передає "Газета.ru". 

Серед головних причин поганого настрою експерти називають холодну погоду, борги, що нагромадилися, і несплачені рахунки, а також факт того, що до заробітної плати за січень залишається ще два тижні.

"Всі ці чинники і роблять третій понеділок січня найсумнішим робочим днем у році", - упевнені науковці. Вони зазначають, що люди, які люблять свою роботу, справляються з депресією в "сумний понеділок" набагато успішніше, ніж ті, хто працює без задоволення.

Дату "найсумнішого дня в році" вперше визначив науковець Кліфф Арналл. Математична формула нещастя, виведена вченим, складається із шести елементів: погода (W), борг (D), показник часу, що минув після Різдва; показник часу, що минув з моменту, коли людина дала собі новорічні обіцянки; низька мотивація, відчуття необхідності негайних рішень. Однак частина наукового світу стверджує, що формулі Кліффа Арналла не має місця в реальній науці.

У 2008 році експерти майже одностайно охарактеризували соціальні відчуття українців як "соціальну депресію, стрес".  Таку оцінку дали 90,9% опитаних експертів в ході дослідження, проведеного Інститутом глобальних стратегій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1106 | Додав: adminA | Теги: науковець Кліфф Арналл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]