Чт, 2024-04-18, 21:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:51
Порядок обліку переселенців з окупованих територій й нарахування їм соцвиплат Кабмін спростив
Інші останні Економічні новини

Кабінет Міністрів України, як і планувалося, вніс зміни до раніше прийнятого рішення про облік тимчасово переміщених осіб, спростивши порядок такого обліку та нарахування соціальних виплат переселенцям. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 8 червня 2016 року, передає УНІАН.

Коментуючи прийняте рішення, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, зокрема, зауважив: "Я був у Маріуполі, зустрічався з людьми, мені розповідали, як доводиться бігати, брати довідки, ставити печатки (для отримання соціальних виплат - ред.). Ми врегулюємо питання. Але я хочу звернутися до чиновників на місцях. Людям і так важко, вони були змушені залишити свої будинки. І тепер наше завдання обігріти цих людей і допомогти їм".

Як повідомлялося, проблеми з виплатами переселенцям виникли у зв'язку з прийняттям змін до закону про захист прав і свобод переселенців. Зміни до закону, прийняті у січні 2016 року, виявилися неузгодженими з аналогічним Положенням уряду від 2014 року в частині реєстрації переселенців.

Неузгодженість призвела до того, що вимушені переселенці стикаються з труднощами при оформленні виплат в управліннях соцзахисту.

Станом на 6 червня цього року на обліку перебуває 1 млн 785 тисяч 740 внутрішніх переселенців з тимчасово окупованих російською гібридної армією районів Донбасу та Криму.

Через зухвале порушення Кремлем умов Мінських мирних домовленостей та безперервні бойові дії, кількість біженців постійно збільшується.

Як повідомив 25 лютого шеф СБ України Василь Грицак, відкрито 23 кримінальні провадження щодо отримання соціальної допомоги фейковими "переселенцями". За даними очолюваного ним відомства, нерідко бюджетні кошти на постійній основі "освоюють" у проросійській терористистичній організації "ДНР".

21 лютого тодішній прем'єр Арсеній Яценюк доповідав, що уряд зупинив виплати для 150 тисяч так званих "переселенців".

Міністерство соціальної політики України має намір припинити соціальні виплати 350 тисячам фіктивних тимчасово переміщених осіб, пояснив його очільник Павло Розенко. Міністр поінформував, що 1 млн 700 тисяч тимчасових переселенців щомісяця отримують виплати на суму 30 млрд гривень. Триває робота з виявлення людей, котрі оформляють фіктивні довідки, але не є переселенцями. "Ми скасовуємо довідки, і справжні переселенці приходять по нові. Так от, у Дніпропетровській області на 100 скасованих довідок по нові приходять лише 10%", - розповів міністр.

    

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: обліку переселенців, окупованих територій, Кабмін, соцвиплат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]