Чт, 2024-04-18, 13:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:47
Порошенко обіцяє, що Росія заплатить за анексію Криму
Інші останні Новини України

Росія як агресор заплатить за анексію Криму. Таке переконання президент України Петро Порошенко висловив на своїй сторінці у Facebook.

"За останні два роки Крим поринув у масові арешти й репресії. Права кримських татар цинічно порушуються. Поведінка окупантів у Криму все більше нагадує сталінські часи", - зазначив президент.

Він нагадав, що Україна і світова спільнота продовжать чинити тиск на агресора.

"Ведуться переговори щодо деокупації Криму на основі міжнародних форматів, включаючи формат "Женева+", - додав Порошенко.

При цьому він підкреслив, що "Росія заплатить ціну, яку має заплатити агресор".

"Весь світ з Україною! Крим – це Україна!", - зауважив глава держави.

Зазначимо, в офіційній заяві Державного департаменту США до другої "річниці" незаконної анексії Криму Росією повідомлялося, що Сполучені Штати Америки не сприймають силового переділу кордонів і закликають керівництво Росії повернути Крим Україні. "Ми не будемо визнавати силову зміну кордонів у 21-му столітті. Санкції, пов'язані з Кримом, будуть зберігатися доти, доки триває окупація", - йдеться в заяві.

А державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі підкреслив, що його європейські колеги об'єднані рішучістю продовжувати підтримку мирного врегулювання в Україні та захисту її територіальної цілісності. Тому Росія має два шляхи - або продовження економічних санкцій, або виконання Мінських домовленостей.

10 березня ЄС ухвалив рішення продовжити санкції для 146 громадян Росії і 37 російських компаній на 6 місяців - до 15 вересня 2016 року за порушення територіальної цілісності України. У переліку санкцій - заморожування активів і заборона на відвідування країн ЄС. Санкції було запроваджено в березні 2014 року. Минулого разу рішення про продовження дії санкцій було прийнято у вересні 2015 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: анексія Криму, плата, Порошенко, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]