Чт, 2024-03-28, 13:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:35
Порошенко поділився планами на найближчий рік
Інші останні Офіційні новини

Президент Петро Порошенко провів зустріч з послами іноземних держав в Україні. Глава держави підбив підсумки подій та досягнень України в 2015 році та окреслив плани на поточний рік.

"Україна вистояла. Вже багато було зроблено, щоб вона стала кращою. Ми не змінимо цього шляху - занадто багато хороших українців пожертвували своїм життям для цього, і занадто багато бажання, сил та крові направлено на реалізацію проекту "Європейська Україна", - наголосив президент.

Порошенко зазначив, що торік Українська держава зробила значні кроки в реформуванні країни, в тому числі - запустила роботу Національного антикорупційного бюро та поліції, було стабілізовано макроекономічну ситуацію.

Глава держави підкреслив, що в 2016 році, так, як і у 2015-му, залишається багато викликів для України і всього світу - російська військова агресія проти Української держави, конфлікт у Сирії, неперервна міграційна криза в Європі, зростання загроз тероризму та економічної кризи. Президент подякував всім лідерам країн, які підтримували Україну, та наголосив, що основною метою 2016-го має стати досягнення миру в країні.

"Маємо бути впевненими, що наші прагнення миру та справедливості не капітулюють перед силою, залякуваннями та в угоду компромісу задля економічного прагматизму", - наголосив Порошенко.

Глава держави запевнив, що Україна залишається відданою виконанню Мінських домовленостей, на противагу Росії.

"Поки Росія однією рукою підписувала мирні документи в Мінську, другою - вона заливала кров'ю українське місто Дебальцеве. Без міжнародного тиску Росія не зупиниться. Тиск має продовжуватись, доки Москва остаточно не поховає сокиру війни та не почне поважати суверенітет своїх сусідів", - заявив Порошенко, відзначивши потребу в міжнародній присутності на Донбасі.

Президент також наголосив на неприпустимості відкладання Кримського питання та наголосив на важливості запуску міжнародного механізму для деокупації півострова.

Порошенко наголосив, що 2016 рік буде визначальним. Зокрема президент подякував іноземним дипломатам за підтримку їхніх країн під час обрання України непостійним членом Ради Безпеки ООН.

"Це почесна, але складна місія для країни, яка зіткнулася з агресією постійного члена Радбезу ООН. Ми будемо потребувати вашої подальшої підтримки протягом нашого членства, щоб зупинити насильство та впевнитись, що агресія не повториться в майбутньому", - звернувся глава держави до присутніх у залі представників інших держав.

Окремо президент підкреслив важливість 2016 року відносин з Європейським Союзом, зокрема - референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Голосування в Нідерландах буде не про Угоду з Україною. Воно буде про ЄС і його майбутнє. Це буде про просування європейських цінностей за межами ЄС. Тому ми сподіваємось на солідарність з Україною та Українським народом", - зазначив Порошенко. Україна також очікує підтримки країн ЄС у питанні запровадження безвізового режиму для українців.

Президент наголосив, що Україна бачить своє майбутнє в об'єднаній Європі, однак приділяє велику увагу розвитку вигідної співпраці з багатьма країнами. Зокрема, глава держави відзначив дружні відносини зі США, Німеччиною, Францією, Литвою, Швецією та стратегічним партнером - Польщею.

Порошенко запросив іноземних представників та керівництво їхніх країн взяти участь у 2016 році у заходах до 75-х роковин трагедії "Бабиного Яру" та 30-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: найближчий рік, Плани, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]