Чт, 2024-03-28, 13:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Порошенко розповів Кнесету про злочини Путіна. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 23 грудня, виступив у Кнесеті. Глава української держави розповів парламентаріям Ізраїлю про злочини Росії в Криму та на Донбасі, а також зазначив цінність ізраїльського досвіду для успішного реформування України. Про це повідомляє прес-служба президента, яка опублікувала повний текст звернення.

"Уже 21 місяць ми боремося з російською агресією. Під окупацією опинилися мільйони українців, 1 млн 400 тис. вимушено стали внутрішньо переміщеними особами. Жертвами терору, який спонсорується і підтримується Росією, стали вже понад 9 тисяч громадян України, з яких майже 6 тисяч - цивільні", - заявив Порошенко.

"На окупованих територіях панують беззаконня, розбій, нетерпимість", - зазначив глава держави.

"Нещодавно лідер Кремля публічно визнав російську військову присутність на Донбасі. Кремлівський режим підтримує і фінансує терористичну діяльність як у зоні конфлікту, так і на решті території України", - сказав Порошенко.

"Підбурюючи до конфлікту на Донбасі, Росія направляє туди регулярні війська. Вона забезпечує їх найсучаснішим озброєнням, окремі види якого розроблені і використовуються тільки Росією", - заявив він.

"Об'єктами репресивної машини Кремля стають всі незгодні з політикою окупаційної влади. У тому числі це і представники національних меншин. Єврейська громада Криму, що налічує близько 17 тисяч чоловік, також може опинитися в цих жорнах. Адже окупанти зі знанням справи почали культивувати і антисемітизм. Вони навіть поставили пам'ятник Сталіну", - додав Порошенко.

"Хочу підкреслити: російська агресія проти України - це війна не тільки за територію, Росія має більшу територію. Це війна світоглядів, це війна проти свободи і демократії", - сказав президент.

"І Україна, і українці сьогодні захищають її, і українці гинуть саме за свободу і демократію, відстоюючи право держави самостійно визначати своє майбутнє. А майбутнім для України є європейський вибір, він незворотній", - підкреслив Порошенко.

На його переконання, український народ хоче бачити свою країну серед європейських демократій, політично вільних, економічно розвинених і соціально успішних держав.

"Але ми ні на мить не забуваємо про те, що європейська цивілізація, цивілізація Біблії своєю появою зобов'язана в тому числі і потужним близькосхідним кореням", - зазначив президент

"Сьогодні Україна є форпостом демократії на Сході Європи, також як Ізраїль є форпостом демократії на Близькому Сході. Подібно до Ізраїлю, Україна має сусіда, який заперечує саме наше право на існування. І також, як і ви, ми прагнемо миру. Я вірю в мир", - сказав він.

"Ми пишаємося євреями, які захищають Україну, але політикам Ізраїлю потрібно визначитися"

"Два роки тому українці продемонстрували сучасному світу, як тільки завдяки самій силі духу і єдності простих людей можна перемогти потужну репресивну владну машину", - зазначив він.

"Велика шана і подяка єврейським організаціям в Україні, які стали на підтримку Революції Гідності", - додав Порошенко.

"Ми також цінуємо позицію більшості українських репатріантів в Ізраїлі та ізраїльського громадянського суспільства, які виступили проти агресивної політики Кремля щодо України", - підкреслив глава держави.

"У протистоянні зовнішній агресії моя держава відродила свою армію. Армію, яка за кілька місяців поступово перетворюється на одну з найбільш боєздатних на континенті", - зазначив президент.

"У цій армії воюють громадяни України - представники різних національностей. Я пишаюся тим внеском, який вносять у захист держави євреї", - заявив Порошенко.

"Не можу не згадати слова славного воїна-кіборга, який загинув у січні цього року в Донецькому аеропорту. Це етнічний єврей Євген Вікторович Яцин, у якого був позивний "Беня". Ми пишаємося його подвигом. Посмертно я нагородив його державним орденом "За мужність", - зазначив президент.

"Останні події у світі свідчать, що сили зла, може, й опосередковано, пов'язані між собою. Перемога зла в одній точці світу стимулює його реванш в іншій. Переконаний, що відповіддю на цей виклик має стати солідарність і об'єднання зусиль усіх демократичних і цивілізованих країн світу", - заявив Порошенко.

"Я вірю, що ізраїльські політичні діячі більш чітко сформулюють свою позицію щодо подій в Україні з урахуванням динамічних змін останнього часу", - зазначив президент.

75-та річниця трагедії в Бабиному Яру пройде на вищому державному рівні

За словами Порошенка, однією зі спільних незагойних ран українців та ізраїльтян став Бабин Яр у Києві, де німецькі фашисти стратили понад 100 тисяч безневинних людей, а провиною більшості з них було тільки те, що вони були євреями.

За словами глави держави, наступного року виповнюється 75 років цієї жахливої трагедії.

"Своїм указом я доручив здійснити особливу підготовку до проведення заходів у зв’язку з роковинами на найвищому державному рівні. Очолює спільний організаційний комітет голова моєї адміністрації Борис Ложкін та прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Ми запрошуємо для участі у них світових лідерів та представників єврейської спільноти. Буду радий бачити і керівництво Ізраїлю", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 22 грудня Порошенко провів низку зустрічей з першими особами Ізраїлю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: Кнесет, Порошенко, злочини Путіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]