Пт, 2024-03-29, 03:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:18
Порошенко: у разі порушення "режиму тиші" Україна дасть відсіч агресору
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко вкотре наголошує, що Україна чітко виконує режим припинення вогню, але в разі потреби дасть гідну відсіч агресору, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо продемонструвати, що незважаючи на перемир'я, незважаючи на те, що українські Збройні сили, виконуючи мій наказ, жорстко дотримуються режиму припинення вогню, у разі його порушення нам є чим дати відповідь агресору", - сказав глава держави в навчальному центрі Національної гвардії України в с. Нові Петрівці (Київська обл.) в суботу.

Глава держави також заявив про необхідність забезпечити найвищий рівень боєготовності армії.

"Незважаючи на те, що ми залишаємося прихильниками мирного розвитку подій, порох треба тримати сухим. І рівень боєготовності українського війська ми повинні забезпечити найвищий", - підкреслив президент України.

Зазначимо, президент Петро Порошенко пропонує депутатам визначити правовий режим воєнного стану. Відповідний законопроект №2541 він зареєстрував у Верховній Раді у п'ятницю, 3 квітня.

"Метою розроблення проекту Закону є актуалізація законодавчого регулювання правового режиму воєнного стану з урахуванням особливостей сучасних збройних конфліктів і досвіду проведення антитерористичної операції на сході держави", - зазначається у пояснювальній записці.

Раніше Порошенко також повідомив про домовленість з керівництвом Євросоюзу щодо швидкої реакції у разі подальшого продовження порушення Мінських домовленостей в частині припинення вогню на Донбасі й виведення важкого озброєння.

Український оборонпром поставляє армії новітнє озброєння – президент

Українські безпілотні літальні апарати підвищать боєздатність армії, переконаний президент України Петро Порошенко.

"Ви бачили сьогодні випробування перших українських безпілотників, які вже поставлені на потік, які мають бойові тактичні характеристики і підвищать якість застосування сили українськими Збройними силами", - сказав він.

"Ми бачили новітні бойові модулі, які будуть вже з удосконаленням та використанням досвіду участі в бойових операціях встановлені на бойових машинах. Всі ці модулі виготовляють на українських заводах, використовуються тепловізори, стабілізатори. Точність, надійність - це те, що сьогодні характеризує українську бойову техніку", - наголосив президент.

Крім того, за його словами, серед представленої техніки є зразки іноземного виробництва, які будуть оснащені українськими бойовими модулями для подальшого використання на сході країни.

"Це надходить на озброєння українських штурмових частин, десантних підрозділів, які добре себе зарекомендували в АТО", - додав президент.

Порошенко також повідомив, що на озброєння української армії будуть поставлені нові системи управління артилерійським вогнем, удосконалені й модернізовані системи протиповітряної оборони.

"Ми бачимо бронемашини, які виготовляються на Київському, Львівському, Черкаському заводах. Кожен завод здатний поставити більше сотні автомобілів на озброєння українського війська", - розповів він.

Глава держави зазначив, що на озброєння української армії надійде новий автоматичний гранатомет, у якого вдвічі більша дальність і точність, а також різні типи боєприпасів.

За його словами, виробництво боєприпасів також налагоджується на українських оборонних підприємствах.

Порошенко: танками і БТРами ми б'ємо по безробіттю

Президент України Петро Порошенко зазначає, що українська оборонна промисловість набирає обертів, створюються нові робочі місця.

"Український "оборонпром", який сьогодні перейшов на тризмінну роботу, швидко нарощує бойову потужність України", - сказав глава держави.

Він зазначив: "Ми наголошуємо, що танками та БТРами б'ємо по безробіттю".

За словами Порошенка, тисячі нових робочих місць, які було створено на оборонних підприємствах, - це внесок у відновлення, зокрема і промислового потенціалу України".

В суботу на базі навчального центру Нацгвардії в с. Нові Петрівці за участю президента Порошенка відбувся демонстраційний показ зразків озброєння і військової техніки.

Було представлено продукцію підприємств держконцерну "Укроборонпром" та низки інших українських підприємств. Спецекспортери "Укроборонпрому" також продемонстрували сучасні прилади й техніку від іноземних компаній.

Під час заходу були представлені зразки бронетанкової, високоточної та стрілецької зброї, засоби протиповітряної оборони, артилерійські системи, безпілотні авіаційні комплекси. Зокрема, вперше продемонстровано оснащені бойовими модулями від ПАТ "Маяк" бронеавтомобілі Saxon і HMMWV ("Хаммери").

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: україна, відсіч агресору, порушення режиму тиші, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]