Вт, 2024-03-19, 13:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:16
Порошенко - українці показали, як з мирних трударів вмить стали народом-воїном
Інші останні Надзвичайні новини

Українська армія тільки зароджується, але вже здатна протистояти найбільшій військовій потужності на континенті, переконаний президент України Петро Порошенко. Про це глава держави повідомив виступаючи перед військовими на аеродромі в Чугуєві Харківської області з нагоди Дня Збройних сил України, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене немає жодних сумнівів: всього рік екстреного розвитку власної армії, її бойового хрещення, повсякденних прикладів мужності і героїзму дали нам можливість відродити Збройні сили України. Наше військо ще тільки-тільки зароджується, але вже виявилося здатним протистояти найбільшій на континенті військовій потужності, яка перла і пре на Україну. Навіть коли озброєний до зубів противник, регулярні частини в серпні увірвалися на територію України, він так і не зміг просунутися вперед", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що відродженню ВСУ передували "22 роки цілеспрямованого бездумного знищення збройних сил України та української армії".

"Розв'язуючи агресію проти України, ворог думав, що після років цілеспрямованого руйнування нашої армії він поставить нашу країну на коліна, змусить Україну капітулювати. Не на тих напали! Українці показали, як з мирних трударів, які плавлять метал і вирощують хліб в мить українці стали народом-воїном, тому що у нас за плечима тисячі років боротьби за право бути господарями на своїй землі", - сказав Порошенко.

Він також підкреслив, що на сході країни йде боротьба не тільки за Донбас, а "за кожен куточок української землі".

"На Донеччині і на Луганщині ми захищаємо не тільки український Донбас, а Буковину, Галичину, Полісся, Поділля, Слобожанщину, кожен куточок нашої української землі. І щоб супротивник не просунувся вперед, зупиняти його і завертати треба тут, на сході", - сказав Порошенко.

Зазначимо, міністр оборони України Степан Полторак вважає, що в Україні необхідно проводити четверту хвилю часткової мобілізації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: українці, народом-воїном, Порошенко, мирних трударів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]