Пт, 2024-03-29, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Порошенко ветував закон про електронні декларації
Інші останні Офіційні новини

 Президент України Петро Порошенко застосував право вето до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році" і направив його до Верховної Раду України з пропозиціями, узгодженими з Євросоюзом.

Як повідомили в прес-службі президента, про це він повідомив під час зустрічі з представниками громадських організацій з обговорення впровадження системи електронного декларування доходів чиновників.

"Я прийняв рішення, що накладу вето на закон, який сьогодні надійшов з парламенту, і подаю законопроект від імені президента, який визначаю як невідкладний і прошу парламент розглянути його у вівторок", - повідомив Порошенко.

Він зазначив, що пропозиції, розроблені Адміністрацією президента і громадянським суспільством, підтримав Євросоюз. Відповідний лист з висновками за підписами двох єврокомісарів - комісара з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнеса Гана і комісара з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріса Аврамопулоса глава держави отримав ввечері 12 березня.

Президент повідомив, що серед основних змін, які пропонуються, - зобов'язання всіх чиновників подати електронні декларації в 2016 році. Так само вводиться кримінальна відповідальність за значні порушення в декларуванні.

Порошенко підкреслив, що цей документ допоможе Україні продовжити боротьбу з корупцією.

"Це плід нашої спільної роботи, спільної відповідальності з громадянським суспільством. Ми маємо всі шанси для того, щоб українці їздили в ЄС без віз", - сказав Порошенко, звертаючись до громадських активістів.

Президент окремо звернувся до народних депутатів з проханням підтримати новий законопроект на засіданні Верховної Ради 15 березня.

Нагадаємо, ВР 16 лютого ухвалила закон №3755 про внесення змін до закону України про протидію корупції, який стосується роботи електронної системи надання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або в органах місцевого самоврядування.

У той же час в ЄС розкритикували цей закон, підкресливши, що він не відповідає антикорупційним зобов'язаннями, прийнятим українським керівництвом.

25 лютого в прес-службі глави держави повідомили, що з приводу закону про електронне декларування, який необхідний для безвізового режиму, тривають консультації з Європейською комісією з метою вироблення можливих змін, які президент готовий внести в парламент.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: закон про електронні декларації, вето, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]