Вт, 2024-03-19, 06:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Порошенко з Меркель поговорили про мінські угоди
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко в суботу, 27 грудня, ввечері провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба президента.

У ході розмови Порошенко і Меркель наголосили, що для мирного врегулювання всі сторони повинні виконати всі пункти Мінських домовленостей, насамперед, закрити кордон, вивести війська і вийти на лінію розмежування.

Як говориться в повідомленні, президент України повідомив про звільнення 150 українських заручників, яким зараз надають необхідну допомогу. Він також запевнив, що українська влада продовжує докладати всіх зусиль для звільнення інших українців, які досі перебувають у полоні.

Також він розповів про успішну доставку першої частини українського гуманітарного вантажу, сформованого за його ініціативою для жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей, пише прес-центр.

Співрозмовники обговорили питання міжнародної економічної допомоги для України. Порошенко і Меркель погодилися з тим, що швидке узгодження нової програми Міжнародного валютного фонду допоможе врегулювати економічну ситуацію, а також сприятиме надходженню допомоги від інших міжнародних донорів.

Місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну 2 січня 2015 року. "Місія МВФ збирається приїхати 2 січня. 14 січня буде проходити рада директорів МВФ і місія повинна, в ході свого візиту 2 січня, відстежити все те, що ми повинні зараз зробити", - сказав глава парламентського комітету з аналогової і митної політики Роман Насиров.

В Адміністрації президента чекають рішення МВФ про виділення макрофінансової допомоги України в третій декаді січня 2015 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: мінські угоди, Меркель, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]