Сб, 2024-04-20, 11:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:02
Порошенку Вища рада правосуддя рекомендувала 35 кандидатів до Антикорсуду
Інші останні Офіційні новини

Вища рада правосуддя рекомендувала Порошенку 35 кандидатів до Антикорсуду

Вища рада правосуддя розглянула 39 кандидатів на посади до Антикорупційного суду та внесла подання президенту про призначення 35 з них.

У раді зазначили, що 35 кандидатів відповідають вимогам законодавства, за їхніми матеріалами не встановлено обґрунтованого сумніву щодо відповідності критерію доброчесності чи професійної етики.

Розгляд ще чотирьох кандидатів вирішили поки що відкласти до 28 березня (2 кандидатів на посади суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та 2 на посади суддів Вищого антикорупційного суду).

Зокрема, вирішили відкласти кандидатуру адвоката Маркіяна Галабаги. У коментарі Громадському він зазначив, що причиною цього є розгляд «додаткових обставин».

З повним переліком кандидатів можна ознайомитися на сайті ВРП.

Організація Transparency International зазначає, що до 35 рекомендованих потрапили 7 правників «зі списку 55 негідних».


Суддів має призначити президент не пізніше 30 днів з дня отримання подання Вищої ради правосуддя та не має права відмовити у призначенні будь-кого із кандидатів. Очікується, що Порошенко призначить суддів до першого туру президентських виборів — до 31 березня 2019.

7 червня Верховна Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд у другому читанні під час засідання 7 червня. «За» проголосували 317 депутатів. У Венеціанській комісії привітали ухвалення закону про Антикорупційний суд.

Створення Антикорупційного суду — одна з вимог міжнародних партнерів України для подальшої співпраці. Серед його запланованих функцій — розслідування справ Національного антикорупційного бюро щодо корупції серед високопосадовців. Серед інших вимог — підвищення цін на газ для населення та збалансування державного бюджету.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: Вища рада правосуддя, 35 кандидатів до Антикорсуду, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]