Сб, 2024-04-27, 05:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:06
Посіла перше місце в Європі з постачання горіхів Україна
Інші останні Економічні новини

Україна посідає перше місце в експорті волоського горіха серед країн Європи. Також країна увійшла до топ-5 виробників цього продукту у світі. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Розвиток виробництва нішевої продукції, цікавої для малих та середніх виробників, такої як плоди горіхів, є одним з пріоритетів для Мінагрополітики сьогодні. Для розвитку промислового виробництва та експорту необхідно створювати кооперативи чи кластери. На сьогодні виробництво горіхів роздроблене за структурою. Це заважає як ефективному виходу на зовнішні ринки, так і впорядкуванню роботи цієї галузі на внутрішньому ринку. Об’єднання виробників може вирішити багато з цих питань", - зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофимцева.

Сьогодні в Україні вже висаджено понад 5 тис. га волоського горіха, 600 га фундука. На 2017 рік заплановані посадки ще 2,5 тис. га горіхоплідних культур. У 2016 році експорт горіхів становив 40 тис. тонн, вартість була $79,2 млн. Імпорт становив 1,9 тис. тонн, вартість - $13,5 млн. Головні країни-експортери в 2016 році: Ірак, Іран, Греція, Азербайджан, Бєларусь.

Раніше повідомлялося, що Україна посіла друге місце в світі за врожайністю пшениці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: україна, Перші, горіхи, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]