Чт, 2024-03-28, 14:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
Посилене трудове законодавство ЄС Угорщина і Польща оскаржили в суді
Інші останні Новини Європейського Союзу

Угорщина і Польща оскаржили в суді посилене трудове законодавство ЄС

Угорщина і Польща оскаржили у Суді ЄС посилене європейське трудове законодавство щодо працівників з держав-членів з нижчою оплатою праці.

Про це повідомляє Reuters.

Нова директива ЄС, оголошена у липні, обмежує право громадян з бідніших держав-членів працювати у багатших за низьку зарплату.

Ця реформа "не служить захисту делегованих робітників, а насправді є інструментом протекціонізму", заявили в угорському уряді і додали, що звернулися до Суду ЄС з вимогою анулювати директиву.

Польща заявила, що також подала позов до Суду ЄС.

"Польща подала власну скаргу щодо директиви про працівників у відрядженнях 3 жовтня. Ми підкреслюємо її протекціоністський характер. ", - заявив заступник міністра закордонних справ Конрад Шиманський.

На змінах законодавства ЄС наполягала Франція. На її думку, наявне законодавство ЄС про роботу відряджених за кордон працівників призводило до зловживань. Так що компанії з бідніших країн ЄС, відправляючи своїх робітників у країни з більш високим рівнем заробітної плати і соціальних стандартів, не платять багато місцевих соціальних зборів і податків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: трудове законодавство ЄС, Суд, Угорщина і Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]