Пт, 2024-04-19, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:14
Посол - ЄС підтримує Україну у протидії гібридним загрозам
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

ЄС підтримує Україну у протидії гібридним загрозам, – посол

Європейський Союз підтримує стійкість електоральної системи України перед цифровими загрозами та кампаній з дезінформації

Про це повідомили Depo.Харків у Представництві Європейського Союзу в Україні.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, виступаючи 31 жовтня під час форуму з кібербезпеки, наголосив, що "Європейський Союз дав дуже чіткий сигнал про свою підтримку Україні у протидії гібридним загрозам"

"Оскільки військові гібридні загрози, як правило, посилюються в часи виборів, підтримка Європейського Союзу та Естонії для України була особливо важливою в 2019 році, коли відбулася не одна, а дві значні виборчі кампанії, президентська і парламентська", – сказав у свою чергу директор Естонського центру Східного партнерства Герт Анцу.

Проект "Протидія виборчим кампаніям, пов’язаним з виборами та дезінформаційними кампаніями в Україні", реалізований Естонським центром Східного партнерства та CybExer Technologies, є частиною більш великих зусиль Європейського Союзу щодо підтримки стійкості України до кіберзагроз та дезінформації шляхом розбудови потенціалу структур безпеки України, відповідальних за запобігання та управління кіберзагрозами та зміцнення навичок представників місцевих ЗМІ у південних та східних регіонах України для виявлення та інформування громадськості про дезінформацію в кіберпросторі.

Довідка Depo.Харків. Естонський центр Східного партнерства (ECEAP), заснований у 2011 році, є некомерційним фондом, повністю присвяченим реалізації ініціативи Східного партнерства ЄС (Східного партнерства) для зміцнення відносин та співпраці з ЄС, його державами-членами та його Східні сусіди: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна. ECEAP розробляє та впроваджує програми навчання та консультування в країнах Східного партнера на основі найкращих практик із власного досвіду Естонії щодо проведення реформ.

31 жовтня Естонський центр Східного партнерства (ECEAP) у співпраці з CybExer Technologies (CybExer) та Українським кризовим медіа-центром проводять в Києві конференцію на тему: "Дезінформація та кібербезпека під час виборів в Україні: засвоєні уроки та майбутні кроки". Конференція завершує заходи, що проводяться в рамках успішного, фінансованого ЄС проекту з підвищення стійкості української виборчої системи до маніпуляцій та втручання у кіберпростір.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: україна, посол, ЄС, протидяї гібридним загрозам | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]