Пт, 2024-04-19, 19:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:15
Посол: Пентагон визначив пріоритетом підсилення військового флоту України
Інші останні Політичні новини

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки у своїй співпраці з Україною визначило пріоритетом посилення українського флоту.

Про це повідомів посол України у США Володимир Єльченко під час брифінгу, який транслював телеканал "Прямий".

"Головний пріоритет, який був визначений у двосторонніх консультаціях між Міністерством оборони України і Пентагоном, – це підсилення українського флоту. Є такий термін, як "москитний флот", тобто швидкісні катери, яких дуже не вистачає саме нашим військовим чи морякам на Чорному та Азовському морях. Ми пам’ятаємо, що в минулому році було Україні передано три швидкісних катери типу Island. В цьому році передбачається передача ще трьох катерів. Отже, значна частина цих коштів піде якраз на їх переоснащення і встановлення там сучасної зброї та засобів зв’язку", - заявив посол.

Єльченко нагадав, що Україна вперше напряму закупила у Пентагона чергову партію ПТРК Javelin.

"Це кошти, які Україна платить сама. Вони не входять в ту суму допомоги США, але це важливо, оскільки це перший такого роду контракт безпосередніх закупок у Пентагона. Він відкриває нам шляхи для реалізації ще деяких інших проектів, про які зараз ведуться переговори", - зазначив дипломат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 707 | Додав: admin | Теги: флот, україна, військовий, пентагон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]