Чт, 2024-04-25, 05:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Посол США пояснив, чому іноземці не вкладають грошей в Україну
Інші останні Економічні новини

Рейтинг інвестиційної привабливості України є вельми низьким. Це зазначив посол США Джон Теффт під час лекції для студентів Дніпропетровського національного університету.

"Незважаючи на свій потенціал, Україна все ще залишається на дуже низькому щаблі в міжнародних рейтингах, які оцінюють інвестиційний клімат і легкість ведення бізнесу. Це та сфера, в якій уряд має працювати зараз. Виходячи з обіцянок президента Януковича - впроваджувати реальні реформи та сприяти міжнародним інвестиціям", - сказав посол, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також заявив, що американські та інші бізнесмени хочуть інвестувати в Україну, але вони стикаються з тими ж труднощами, що й українські бізнесмени: податкові і митні проблеми, до того ж "бояться нечесного судоустрою та корпоративного рейдерства".

Як вважає Теффт, попри те, що були прийняті закони, впровадження їх далеке від досконалості. Він сподівається, що підписання президентом України Віктором Януковичем нових поправок до Митного кодексу "стане кроком у правильному напрямку".

На його думку, Україна має системно змінити свій спосіб ведення бізнесу. З фінансового боку країні необхідно реформувати свій бюджетний процес і розглянути проблеми, пов'язані з прозорістю реформування державних витрат, а також повернення на правильний шлях відносин з міжнародними донорами та Міжнародним валютним фондом.

Теффт вважає, що економіка України менш відкрита для імпорту. Разом з тим, двостороння торгівля між США та Україною значно зростає: з 629 млн дол у 1995 році до 3,6 млрд дол у 2011-му, зазначив посол.

Нагадаємо, наприкінці 2011 року рівень привабливості України для іноземних інвесторів обвалився до рекордно низького рівня - навіть у кризовому 2009-му цей показник був кращим. Про це свідчило опитування підприємців, що проводиться "Європейською бізнес асоціацією". Бізнесмени скаржаться на вибірковість дій влади, посилення бюрократичного гніту і більшання рейдерських захоплень, але сподіваються, що під тиском суспільства в уряді все ж будуть змушені виправляти свої помилки.

Утім, в Україні з цими оцінками не погоджуються. В ході Третього міжнародного інвестфоруму "Державно-приватне партнерство в контексті нової економічної політики України" тоді ще перший віце-прем'єр Андрій Клюєв заявив, що в Україні склався найсприятливіший інвестиційний клімат за всі роки незалежності.

А нещодавно експерти заявили, що основними перешкодами на шляху поліпшення інвестиційного клімату в Україні є корупція, судова і податкова системи, адміністративні бар'єри.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 991 | Додав: nowyny | Теги: україна, посол США, інвестиція, гроші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]