Пт, 2024-04-19, 11:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:49
Постачати газ в Одеську область готовий Євросоюз
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Євросоюз підтвердив готовність постачати газ в Одеську область через Трансбалканський газопровід. Про це повідомляє директор компанії “Оператор ГТС України” Сергій Макогон.

“Трансбалканський газопровід повинен бути в змозі транспортувати до кордону з Україною 4,1 мільйона кубометрів на день (1,3 мільярда кубометрів на рік). Всі оператори підтвердили готовність. Для України і Молдови це дуже важливо, тому що дозволить гарантувати поставки на південь Одеської області в разі блокування поставок газу через територію Придністров’я”, – пише він.

За інформацією Макогона, Україна зможе отримувати з цього газопроводу каспійський газ в тому випадку, якщо подібні поставки будуть мати економічний сенс.

“Повільно, але впевнено, регіональний ринок стає більш відкритим і конкурентним. Монополія” Газпрому “значно знижена”, – відзначає він.

На думку Макогона, Європою були зроблені висновки з ситуації, яка виникла в 2009 році. Тоді російський “Газпром” зупинив транзит газу. Тому в даний момент європейські оператори намагаються активно розвивати альтернативні шляхи можливих поставок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 791 | Додав: admin | Теги: область, Євросоюз, постачання, трансбалканський, газопровід, газ, Одеська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]