Сб, 2024-04-20, 00:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
Поставили Угорщині ультиматум у МЗС України
Інші останні Політичні новини

У МЗС України поставили Угорщині ультиматум

Глава МЗС України зазначив, дипломатичний скандал через масову видачу угорських паспортів українським громадянам вигідний третій стороні.

Україна вишле консула з Берегово до кінця тижня, якщо Угорщина його не відкличе, заявив Павло Клімкін.

Паспортний скандал на Закарпатті: як проблема регулюється на законодавчому рівні

Угорщина вважає, що громадяни України не скоюють злочину, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої держави. Про ситуацію поговорили з експертами.

Міністр закордонних справ України заявив, що Угорщина повинна буде відкликати свого консула в Берегово до кінця цього тижня. У відеозверненні на Facebook Клімкін зазначив, що якщо Угорщина відмовиться це зробити, Україна вишле консула сама, пише «Слово і Діло».

«Я запропонував угорському міністрові відкликати цього консула. Якщо це не буде зроблено на цьому тижні, ми надішлемо ноту угорській стороні про його висилку. Саме на цьому тижні», - підкреслив він.

Глава МЗС України зазначив, дипломатичний скандал через масову видачу угорських паспортів українським громадянам вигідний третій стороні. За його словами, можливістю дестабілізувати ситуацію на Закарпатті може скористатися Росія. Клімкін закликав утриматися від проявів міжнаціональної ворожнечі.

«Я застерігаю всіх від «наїздів» - вибачте за недипломатичну мову - або цькування угорців Закарпаття. Навпаки, повинні допомогти нашій угорській громаді, повинні перехопити ініціативу, діяти дуже послідовно та ініціативно. І взагалі будемо діяти з Угорщиною ввічливо, але дуже жорстко», - зазначив Клімкін.

В Україні піднявся скандал навколо видачі угорських паспортів в Береговому Закарпатської області. ЗМІ оприлюднили відео, таємно зняте в консульстві Угорщини, на якому нові угорські громадяни під келих шампанського приймають присягу на вірність Угорщині і отримують документи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: Ультиматум, МЗС України, Угорщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]