Сб, 2024-04-20, 01:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:25
Потужний шторм, що створив суцільний льодовий покров з граду, накрив Хорватію і Словенію
Інші останні Новини Європейського Союзу

Потужний шторм із сильним градом накрив північно-західну, частково центральну Хорватію, а також північний схід Словенії ввечері 2 червня.

Про це повідомляє "Балканський оглядач".

Град був розміром від лісового горіха до волоського горіха, хоча деякі градини були значно більшими за розміром, і його кількість була величезна. Медіа цитують посадовця, за словами якого висота суцільно льодового покриття становила 70 см (імовірно, йдеться про 70 мм). Подекуди злива затопила будинки та дороги.

"Збиток посівам і виноградникам, безумовно, становить 100 відсотків, і я просто не маю слів, щоб описати це", - сказав мер одного з постраждалих міст, Кланьця, Златко Брлек.

Стихійне лихо сталося і на північному сході Словенії. Тут вітер місцями був настільки сильним, що зривав дахи житлових будинків.

Випав і град. Хоча його було менше, ніж в Хорватії, подекуди він був розміром з тенісний м'яч.

Шторм над Словенією також спричинив проблеми при посадці літаків, які вимушені були довго кружляти над аеропортом Любляни, очікуючи посадки. Рейс Wizzair із Брюсселя затримався на дві години. Також із запізненням приземлилися літаки AirSerbia з Ніша та Turkish Airlines зі Стамбула.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 377 | Додав: adminA | Теги: град, льодовий покров, Словенія, Хорватія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]