Пн, 2024-05-06, 01:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:53
Потужний землетрус вбив сотні людей в Марокко
Інші останні Новини світу

 Пізно ввечері 8 вересня в горах Високий Атлас у Марокко стався потужний землетрус, унаслідок якого зазнали поранень і загинули сотні людей, руйнування значні. Про це повідомило видання Al Arabiya з посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ країни.

За даними Геологічної служби США, землетрус, попередньо, мав магнітуду 6,8, поштовхи тривали кілька секунд. Повторний поштовх магнітудою 4,9 стався через 19 хвилин.

Епіцентр підземних поштовхів був поблизу міста Ігіл у провінції Аль-Хауз — приблизно за 70 кілометрів на південь від Марракеша.

За даними американських геологів, епіцентр поштовхів був на глибині 18 кілометрів від поверхні Землі. Водночас сейсмічна служба Марокко повідомила, що епіцентр був на глибині 8 кілометрів. У будь-якому випадку такі неглибокі землетруси більш небезпечні, пише Al Arabiya.

У Північній Африці землетруси трапляються відносно рідко. Вважається, що цей землетрус був найсильнішим зареєстрованим у гірському регіоні за всю історію.

Наслідки землетрусу

Відомо, що загинули щонайменше 632 людини і ще 329 зазнали поранень. Були зруйновані будівлі, через що жителі низки населених пунктів, зокрема і великих міст, покинули свої будинки. І все ж найбільше пошкоджень сталося за межами міст.

Оновлено о 14:27. Згідно з оновленими даними МВС країни, загинули 820 людей і ще 672 отримали поранення, передає Reuters. Місцевий чиновник сказав, що більшість смертей були у важкодоступних гірських районах.

Також унаслідок землетрусу у деяких місцях було відключено електрику та зруйновано дороги. Нині комунальники працюють над розчищенням доріг, щоб «швидкі» мали змогу проїхати до постраждалих.

Місцеві ЗМІ повідомили, що дороги, які ведуть до гірського регіону навколо епіцентру, забиті транспортними засобами та заблоковані обваленим камінням. Це сповільнює роботу рятувальників.

Чи є українці серед постраждалих?

Це зараз намагається зʼясувати Міністерство закордонних справ, повідомив речник відомства Олег Ніколенко. Наразі така інформація не надходила.

Для отримання допомоги українці мають звернутися на «гарячу лінію» українського посольства в Рабаті: +212661186390.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1406 | Додав: abel | Теги: землетрус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]