Вт, 2024-04-23, 21:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:18
Ппілотний проект по скороченню державних службовців апробують на Херсонщині
Інші останні Економічні новини

На Херсонщині апробують пілотний проект по скороченню державних службовців

На Херсонщині вже до кінця року звільнять 1200 чиновників. Регіон став пілотним в Україні щодо впровадження адміністративної реформи. Першим будуть оптимізувати державний апарат Херсонської області.

“Сьогодні” дізнавалися, як в області ставляться до нововведень.

Цей регіон став свого роду пілотним в межах впровадження адмінреформи.

До херсонського центру зайнятості вже направлені дані про понад тисячу місцевих чиновників. Влада заявляє, що боятися службовцям нічого: мовляв, всіх працевлаштують.

Гаяне Оганисян складає документи та виносить з кабінету особисті речі. Вона готується до звільнення. Її, як і багатьох її колег в області, мають скоротити. Територіальне управління юстиції в Херсонській області буде ліквідовано до кінця року. Але прес-секретар відомства вже зараз шукає собі нову роботу.

“Де необхідно бути креативним, необхідно працювати в команді, вчитися, можливо, чогось нового. Наприклад, цікава посада в управлінні щастя, такої ніде, в жодному місті України немає. І хоча люди до кінця не розуміють, чим буде це управління займатися, мені, знаєте, там було б цікаво”, – говорить прес-секретар головного управління юстиції в Херсонській області Гаяне Оганисян.

“Службу щастя” запропонував створити призначений влітку глава обласної адміністрації Юрій Гусєв. Він показує “Сьогодні”, як буде реорганізовувати ОДА. Скоротить підрозділи, і кожен шостий держслужбовець буде змушений звільнитися. Таких 115. З розпорядженням про скорочення вони ознайомилися.

“Професійні люди обов’язково залишаться працювати в нашій команді. Наша структура стає мобільнішою, ефективнішої і наповнюється новими людьми, з креативнішим баченням”, – говорить голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

“Брати участь в шоу я не хочу”, -говорить директор Департаменту екології та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Попутько.

На керівну посаду в новому департаменті енергетики та екології, який створюють замість департаменту екології та природних ресурсів, теперішній директор не претендує. І вважає, що перед скороченням його роботу і роботу 30 його підлеглих мають оцінити.

“Якби було рішення, що хтось хоче залишити нас, оцінювали нас по роботі, дочекалися грудня, коли проходять оцінювання держслужбовців, і за результатами ухвалювати рішення, підходить людина чи ні”, – розповідає директор Департаменту екології та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Попутько.

Має десять років досвіду держслужби, і за посаду не тримається, запевняє “Сьогодні” начальник управління транспорту. Це управління теж ліквідують.

“Позиватися я не буду. Законом передбачено, після ліквідації, можна до Фонду зайнятості, може раніше піду, якщо будуть пропозиції, побачимо”, – говорить начальник управління транспорту Херсонської облдержадміністрації Валерій Соценко.

У Горностаївці Херсонської області ліквідується сектор з надання адміністративних послуг при районній державній адміністрації.

Не тільки підрозділи, а й взагалі Горностаївську райадміністрацію можуть ліквідувати. Дана пропозиція губернатора теж узгоджене з урядом. Пілотний проєкт розробили, і справа тепер за парламентом.

“Якщо будуть зміни визначені в законодавстві, то це можна зробити”, – говорить голова Горностаївської райадміністрації Олександр Єрохін.

Райадміністрацію ліквідують після децентралізації. Створили дві об’єднані тергромади, звідти й будуть керувати районом. З 65 працівників Горностаївської райадміністрації продовжити роботу за фахом запропонували, за їхніми словами, одиницям. Всього до кінця року на Херсонщині під скорочення потраплять 1200 держслужбовців. І в центрі зайнятості не впевнені, що всім запропонують роботу за фахом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: скорочення держслужбовців, Херсонщина, пілотний проект | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]