Вт, 2024-03-19, 10:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:35
Представники України і бойовиків домовилися про "протокол миру". ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Найближчим часом буде підписано протокол намірів про повне припинення вогню на Донбасі.

Про це домовилися представники ОБСЄ, України, Росії та бойовиків "ДНР" під час робочої зустрічі, яка відбулася 29 грудня в Донецьку, повідомляє InfoResist з посиланням на в. о. начальника прес-центру українського Генерального штабу Владислава Селезньова.

Під час зустрічі сторони розглянули питання, пов'язані з виконанням мінських домовленостей - Меморандуму та Протоколу про припинення вогню.

Особливу увагу на робочій зустрічі приділили недопущенню збільшення випадків ведення вогню та застосування важкого озброєння, а також припинення вогню в районі донецького аеропорту і Пісків.

Представництво української сторони очолив керівник української складової Спільного координаційного центру з контролю і координації припинення вогню і контролю лінії розмежування сторін генерал-майор Олександр Розмазнін.

Ніч у зоні проведення антитерористичної операції минула відносно спокійно.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Терористи тричі провокували українських військових, застосовуючи стрілецьку зброю та міномети", - сказано в повідомленні.

З мінометів бойовики обстріляли околиці Оленівки, а зі стрілецької зброї двічі обстрілювали населений пункт Авдіївка.

На маріупольському напрямку і надалі спостерігається активізація безпілотників противника.

В понеділок близько 22-ї години їх чотири рази фіксували в небі над Талаківкою та Гнутовим.

Загалом з 5 вересня, коли було прийнято мирний план і оголошено про режим припинення вогню, вчинено 4503 обстріли. Незважаючи на нібито припинення вогню, відтоді загинули 162 представники ЗСУ, 15 представників МВС, 14 бійців Нацгвардії, 7 представників Держприкордонслужби та 5 з Державної служби надзвичайних ситуацій.

З 5 вересня поранено 818 бійців, станом на 29 грудня на лікуванні перебуває 194 військовослужбовці, з них 8 тяжкопоранених.

У Донецьку процвітає мародерство, в "ДНР" наростає "партизанський психоз"

Не дивлячись на оголошений "режим припинення вогню", підрозділи російсько-терористичних військ продовжують виробляти обстріли позицій українських військ. Також триває перегрупування сил противника.

У районі Докучаєвська російсько-терористичні війська перекинули мінометні розрахунки ближче до переднього краю. Мінометні позиції ретельно замасковані, повідомляє група "Інформаційний опір".

Протягом останніх трьох діб (до 12.00 вчорашнього дня) в районі Вергунки і Станиці Луганській сталося кілька зіткнень підрозділів російсько-терористичних військ з неідентифікованим противником. Бойовики стверджують, що на них "напав хунтовскій спецназ" (диверсійно-розвідувальні групи українських військ), який атакував їх бойову охорону "заради розваги".

Житлові будинки в районах Донецька, безпосередньо прилеглих до лінії протистояння між російсько-терористичними та українськими військами і залишені жителями, піддаються перманентного мародерський розграбуванню з боку бойовиків. У ході боротьби за "здобич" між мародерами виникають конфлікти, що супроводжуються перестрілками. Показово, що створена т.зв. "військова поліція ДНР" - в перших рядах мародерів (ватажки 2-х найбільш великих і активних мародерських груп - саме представники "військової поліції ДНР"). Також останнім часом відзначається дедалі активнішу участь у мародерстві не лише місцевих терористів, а й російських найманців. Найбільш мародерів цікавить алкоголь, цінності, одяг, побутова електроніка.

У декількох містах на півдні Донецької області тривають "мобілізаційні заходи". Новопризначені "воєнкоми" обдзвонюють громадян, які мають гостродефіцитні для російсько-терористичних військ ВУСи (військово-облікові спеціальності). Однак протягом останніх 5 днів у цілому вдалося "мобілізувати" лише близько 25 чоловік.

В "ДНР" наростає "партизанський психоз". Власникам автомобілів офіційно заборонено тонувати стекла в авто. Замість адміністративних покарань "штрафів) бойовики" карають "порушників, розбиваючи скла прикладами. Зафіксовано кілька випадків відкриття вогню без попередження по автомобілям з тонованими стеклами.

Також, за даними групи ІС, в "службових документах" "ДНР" фігурує прізвища близько 200 "українських терористів", які нібито "діють в тилах республіки".

У н.п.Снежное призначений керівництвом терористів "мер" пообіцяв розстрілювати на міській площі мародерів і людей, причетних до розкрадання "гуманітарної допомоги" з Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: бойовиків, протокол миру. ВІДЕО, представники України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]