Вт, 2024-04-16, 13:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Прем'єру Кабмін дозволив вносити проекти рішень на розгляд уряду без експертизи Мін'юсту
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України дозволив прем`єр-міністру вносити проекти рішень на розгляд уряду у невідкладних випадках без правової експертизи Міністерства юстиції. Про це йдеться в урядовій постанові №704 від 19 грудня щодо внесення змін до регламенту Кабміну, передає УНІАН.

Зокрема, зазначається, що у невідкладних випадках глава уряду або міністр за погодженням з прем’єром може внести на розгляд Кабміну проект акта без дотримання вимог регламенту уряду щодо погодження і консультацій, проведення правової експертизи Мін’юстом, розгляду на засіданні урядового комітету.

Також сказано, що такий проект акта ставиться на голосування і, у разі його прийняття, він опрацьовується секретаріатом уряду без зміни його по суті (вносяться поправки, пов’язані з приведенням у відповідність з правилами нормопроектувальної техніки, здійснюється редагування), а також забезпечується негайне оприлюднення підписаного прем’єр-міністром акта.

Нагадаємо, 22 грудня відбудеться засідання Погоджувальної ради парламенту, 23 - пленарні засідання, 24 - пленарне засідання, робота в комітетах, комісіях, фракціях і групах, 25 - пленарні засідання, 26 - Година запитань до уряду і пленарне засідання.

З 29 грудня по 2 січня депутати працюватимуть з виборцями.

З 5 по 9 січня депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, фракціях і групах.

12 січня відбудеться засідання Погоджувальної ради, 13 - пленарні засідання, 14 - пленарне засідання і робота в комітетах, комісіях, фракціях і групах, 15 - пленарні засідання, 16 - Година запитань до уряду і пленарне засідання; закриття сесії.

Крім того, депутати визначили, що у разі внесення Кабміном законопроекту щодо держбюджету-2015 на тижні з 15 по 19 грудня, можливе проведення засідання ВР цього ж тижня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: розгляд уряду, прем'єру, експертизи Мін'юсту, Кабмін, проекти рішень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]