Пт, 2024-03-29, 02:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:36
Премію у розмірі 100 млн доларів отримав голова правління Google
Інші останні Новини світу

У другій половині квітня провідні світові ІТ-компанії видають своєму керівництву преміальні за 2011 рік. Голова правління Google Ерік Шмідт отримав за підсумками минулого року фінансовий пакет розміром в 101 млн доларів, що включає акції Google і опціони на їх купівлю.

Базова зарплата Шмідта за підсумками року склала 937 500 доларів, проте ще 55,6 млн доларів він отримав акціями і 38,1 млн доларів - опціонами на покупку паперів, передає CyberSecurity.ru.

Ще 7,2 млн доларів - це різні компенсації. Відзначимо, що за рік зарплата Шмідта виросла майже втричі. У 2010 році вона склала 313 219 доларів.

Девід Ларкер, професор Стенфордської школи бізнесу, вважає, що за підсумками 2011 року Шмідт отримав дуже великий компенсаційний пакет і деякі акціонери Google можуть задуматися над питанням про доцільність таких великих виплат, при тому, що роком раніше його пакет був майже втричі менший.

Крім того, раніше Google повідомила, що ще 100 млн доларів Ерік Шмідт отримав в квітні минулого року як компенсацію, коли пішов з посади CEO Google.

На тижні також стало відомо, що генеральний директор Apple Тім Кук отримав за підсумками 2011 року пакет у розмірі 378 млн доларів, що стало найбільшою винагородою в історії ІТ-галузі. Проте такий високий пакет зумовлений високою ціною акцій Apple. Базова зарплата глави Apple складає 2 млн доларів, решта 376 млн доларів - це акції.

Що стосується компанії Motorola Mobility, купленої минулого року з боку Google за 12,5 млрд доларів, то її генеральний директор, Санджай Джа, отримав фінансовий пакет за підсумками року в 47 млн доларів, що майже в чотири рази перевищує винагороду за підсумками 2010 року.

Серед всього пакету 13 млн доларів - це опціони за акціями. Для порівняння: у 2010 році весь компенсаційний пакет Джа склав 13 млн доларів.

На цьому ж тижні Google заявила, що має намір до кінця червня закрити операцію купівлі Motorola Mobility. Зараз дві компанії чекають схвалення операції від китайських антимонопольників.

56-річний Ерік Шмідт обійняв посаду генерального директора Google в 2001 році і звільнив її через 10 років, створивши для Сергія Бріна і Ларрі Пейджа найбільшу інтернет-компанію в світі. Самі Пейдж і Брін, як засновники Google, отримують базову зарплату в 1 долар в рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 956 | Додав: admin | Теги: Google, Ерік Шмідт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]