Пт, 2024-04-19, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:58
Претендентом на Шевченківську премію став Сенцов
Інші останні Культурні новини

Оргкомітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив список претендентів, з яких обиратимуть лауреатів нагороди 2016 року. До кола кандидатів увійшов, зокрема, кінорежисер Олег Сенцов, якого у серпні засудили в Росії до 20 років колонії суворого режиму, пише Сultprostir.ua.

В оприлюдненому списку – близько тридцяти претендентів з літератури. Кілька кандидатів на премію представлені в таких галузях, як мистецтвознавство, публіцистика і журналістика, музичне мистецтво, образотворче, кіно, театр. Крім Сенцова, в цьому списку є імена таких відомих діячів, як Левко Лук'яненко, Раду Поклітару (герой енциклопедії "Слава України"), Анжеліна Швачка та інші.

Національна премія імені Тараса Шевченка вручається щороку в кількох категоріях (до п'яти). Відбір переможців проходить в три тури. Розмір премії змінюється рік від року, і щоразу визначається президентом України. У 2014 році лауреати нагороди отримали по 260 тисяч гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: Сенцов, Шевченківська премія, Претендент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]